Gitte Spee

Families en kinderen

Illustratie hierboven van Gitte Spee uit 'Pim in Singer Laren', 2017.

Voor families en kinderen is er altijd iets te doen. Ontdek de tentoonstelling met een speurtocht, bezoek een familievoorstelling in het theater of ga zelf als kunstenaar aan de slag in het Singer Atelier.


Voorjaarsvakantie

Kom in de voorjaarsvakantie naar Singer Laren. Droom weg bij de kunstwerken in de tentoonstelling 'Spiegel van de ziel', bezoek het open kinderatelier of doe mee aan een workshop met een kunstenaar.

Iedere dag van 11.00 uur - 17.00 uur (behalve maandag)
Museumbezoek met gratis speurtocht
Voor kinderen van ca. 4 t/m 12 jaar.  Kinderen t/m 12 jaar hebben gratis entree

Zondag 16 en zondag 23 februari 12.00 uur - 16.00 uur
Open kinderatelier
Kom na je museumbezoek langs in het open kinderatelier. Er zijn prachtige materialen waarmee je zelf een kunstwerk kunt maken. Schilderen, knippen, tekenen of gewoon even uitrusten, het kan allemaal.
Deelname is gratis, geschikt voor alle leeftijden.

Woensdag 19 februari, 10.30 uur - 12.00 uur (6 - 8 jaar)
Schilderworkshop 'Dagdromen' 
Waar ben jij het liefst? Wat maakt je vrolijk en welke kleuren passen bij een blij gevoel? Samen met beeldend kunstenaar Lisanne Langenberg gaan de kinderen op pad in het museum om te kijken naar de kunswerken van schilders als Toorop en Mondriaan. Hoe deden zij dat? Genoeg inspiratie? Tijd om zelf aan de slag te gaan. De kinderen kiezen een droom of herinnering en schilderen deze met kleuren die zij daarbij vinden passen.
Doelgroep: kinderen van 6 t/m 8 jaar
Ouders/begeleiders kunnen tijdens de workshop het museum bezoeken.
Kosten: € 7,50 per kind (€5,- voor supporters van Singer Laren). Er is beperkt plek, koop hier je kaarten.

Woensdag 19 februari 13.00 uur - 15.00 uur (8 - 12 jaar)
Collageworkshop 'Kijk, kies en doe-het-zelf'
Inspiratie voor deze workshop is een werk uit de tentoonstelling 'Spiegel van de ziel'. Samen met Lisanne Langenberg bezoek je eerst het museum. Welk kunstwerk spreekt je aan? In het atelier ga je hiermee aan de slag. Je mag zelf de materialen kiezen die je wilt gebruiken. Vanuit iets dat al bestaat, maak jij je eigen kunstwerk. Er is beperkt plek, koop hier je kaarten.
Doelgroep: kinderen van 8 t/m 12 jaar
Ouders/begeleiders kunnen tijdens de workshop het museum bezoeken.
Kosten:
€ 7,50 per kind (€5,- voor supporters van Singer Laren).

Ontdek het museum met een kijk-, zoek- en doeblad

Tijdens openingstijd van het museum: dinsdag t/m zondag van 11 - 17 uur
Bij de tentoonstelling Spiegel van de ziel zijn twee kijk- en zoekbladen ontwikkeld.
Voor kinderen vanaf ca. 4 jaar is er 'Met Pim op pad' en voor kinderen vanaf ca. 7 jaar de ontdekkingstocht. Na afloop krijg je een verrassing.
Voor: kinderen van ca. 4 t/m 12 jaar en hun begeleiders
Kosten: een zoekblad is gratis en hoort bij een museumbezoek

"Wat een leuke vragen en opdrachten, die goed aansluiten bij de kinderen en ze er écht goed bij betrekken!" (reactie van een ouder)

Open kinderatelier

Iedere laatste zondag van de maand en in schoolvakanties van 12 - 16 uur
Wat: in het Singer Atelier ga je zelf aan de slag. Verschillende materialen liggen klaar voor gebruik en het onderwerp wisselt. De activiteit sluit aan bij de tentoonstelling of voorstelling die je gaat zien of net bezocht hebt. Kijk in de agenda om te zien wanneer het atelier open is.
Kosten: dit is een gratis activiteit op vertoon van een geldig entreebewijs. Een bezoek aan het atelier hoort bij een museumbezoek. Voor kinderen t/m 12 jaar is het
museum gratis toegankelijk, volwassenen betalen entree. Reserveren is niet nodig.

"We waren op bezoek met onze kleinkinderen van 5 en 7 jaar. Wat hebben zij zich goed vermaakt. Een zeer vriendelijke ontvangst en een cadeautje voor de kinderen na afloop. Wat waren wij blij verbaasd." (Reactie van een opa en oma)

Kinderfeestje: je eigen workshop (vanaf 6 jaar)

Een origineel kunstzinnig kinderfeestje? Buiten schooltijd en in het weekend biedt Singer Laren veel leuke mogelijkheden. Voor een kinderfeestje kunnen we een vrolijke workshop organiseren. Neem gerust contact met ons op. We hebben genoeg ideeën en bespreken graag de wensen van de jarige. Aansluitend op de tentoonstelling in het museum, kunnen er verschillende technieken aan bod komen. De workshop wordt gegeven door een kunstenaar, duurt twee uur en kost € 150,- voor maximaal 12 kinderen. Voor meer informatie kunt u een bericht sturen aan Dineke Soer, museum@singerlaren.nl
Wilt u de workshop combineren met een kinderarrangement? Na afloop een frietje of een echte kinder high tea met muffins en scones? Kijk hier naar de mogelijkheden.

Familievoorstellingen

Op zondag 8 maart is de muzikale cabaretvoorstelling Kapot Vet (5+) te zien, een voorstelling vol knettergekke acts en VETte humor is hét bewijs dat muziekles niet voor iedereen is weggelegd, dat ouders niet moeten dabben, dat ze vet vaak ongelijk hebben en dat bedtijd een stom woord is.
We sluiten het theaterseizoen voor kinderen af met het 'Familiefestival Kleurrijk' (2+). Families met kleine kinderen kunnen deze ochtend niet alleen naar een voorstelling, maar ook in de foyer en het atelier zijn er verschillende kleurrijke activiteiten te beleven. Er zijn twee voorstellingen om uit te kiezen, in 'Geel' (2+) vinden we alle tinten van geel van Vincent van Gogh terug.  Bij het 'Grote Kleurenballet' (4+) is het juist een feest van kleurexplosies. Met 'Familiefestival Kleurrijk' makende allerkleinsten kennis met theater en kunst.

Bij iedere familievoorstelling kunnen kinderen gratis deelnemen aan een inloopworkshop in het Singer Atelier (12 - 16 uur). Het theaterkaartje geeft op de dag zelf ook gratis toegang tot het museum.

Musical4daagse (6+): Word een musicalster in 4 dagen!

Het duurt nog even maar in zomervakantie vindt in Singer Laren de eerste Musical4daagse plaats. De Musical4daagse in inmiddels een begrip in Nederland. Zij werken samen met 6 grote theaters o.a. Stadsschouwburg & Philharmonie Haarlem, Theater Singer Laren, Theater de Flint in Amersfoort, Parktheater Eindhoven, Orpheus Apeldoorn en Schouwburg Amstelveen.

Wat is de Musical4daagse?
De wandel- en zwem 4-daagse kent iedereen wel. Wat zou er gebeuren als zang, dans en spel in een 4-daagse samenkomen?4 dagen zingen, dansen en acteren met als afsluiter een échte voorstelling voor een publiek van familie en vriend(inn)en. Het unieke concept geeft kinderen vanaf zes jaar de kans om in de vakantie een intensieve musicaltraining te volgen.

Voor wie is de Musical4daagse?
Kinderen van 6 tot 12 jaar met een passie voor zingen, dansen en acteren mogen meedoen.

Wanneer is de Musical4daagse?
De Musical4daagse in Singer Laren vindt plaats van  di 7 juli t/m vrij10 juli 2020
We starten om 10.00 uur en om 15.00 uur is een lesdag afgelopen. Op de laatste dag vindt de voorstelling in het theater plaats.

Door wie?

De Musical4daagse is ontwikkeld door professionele theaterdocenten Caroline Leardini en Jeroen Heiliegers. Zij zullen de musicallessen tijdens de 4daagse in Singer Laren geven en begeleiden.

Kosten voor 4 dagen
€157,95

Inschrijven?
Inschrijven kan tot 23 juni 2020 via de website: www.musical4daagse.nl.
Let op, er is maar beperkt plaats! Volg de Musical4Daagse via Facebook en Instagram