Gitte Spee

Families en kinderen

Illustratie hierboven van Gitte Spee uit 'Pim in Singer Laren', 2017.

Voor families en kinderen is er altijd iets te doen. Ontdek de tentoonstelling met een speurtocht, bezoek een familievoorstelling in het theater of ga zelf als kunstenaar aan de slag in het Singer Atelier.

Programma bij de tentoonstelling 'Weer en wind'
dinsdag 3 september 2019 t/m zondag 5 januari 2020

Ontdek het museum met een kijk-, zoek- en doeblad

Tijdens openingstijd van het museum: dinsdag t/m zondag van 11 - 17 uur
Bij de tentoonstelling Weer en wind zijn twee kijk- en zoekbladen ontwikkeld.
Voor kinderen vanaf ca. 4 jaar is er 'Met Pim op pad' en voor kinderen vanaf ca. 7 jaar de ontdekkingstocht. Na afloop krijg je een verrassing.
Voor: kinderen van ca. 4 t/m 12 jaar en hun begeleiders
Kosten: een zoekblad is gratis en hoort bij een museumbezoek

"Wat een leuke vragen en opdrachten, die goed aansluiten bij de kinderen en ze er écht goed bij betrekken!" (reactie van een ouder)

Open kinderatelier

Iedere laatste zondag van de maand en in schoolvakanties van 12 - 16 uur
Wat: in het Singer Atelier ga je zelf aan de slag. Verschillende materialen liggen klaar voor gebruik en het onderwerp wisselt. De activiteit sluit aan bij de tentoonstelling of voorstelling die je gaat zien of net bezocht hebt. In de maand oktober wordt het atelier ingericht met de kindertentoonstelling 'Letterstorm' (zie hieronder meer informatie).
Data: zo 29 september, zo 13 oktober, herfstvakantie (iedere dag behalve maandag), 27 oktober, 10 november, 24 november, 29 december en 5 januari
Kosten: dit is een gratis activiteit op vertoon van een geldig entreebewijs. Een bezoek aan het atelier hoort bij een museumbezoek. Voor kinderen t/m 12 jaar is het
museum gratis toegankelijk, volwassenen betalen entree. Reserveren is niet nodig.

"We waren op bezoek met onze kleinkinderen van 5 en 7 jaar. Wat hebben zij zich goed vermaakt. Een zeer vriendelijke ontvangst en een cadeautje voor de kinderen na afloop. Wat waren wij blij verbaasd." (Reactie van een opa en oma)

Kinderfeestje: je eigen workshop (vanaf 6 jaar)

Een origineel kinderfeestje? Buiten schooltijd en in het weekend biedt Singer Laren veel leuke mogelijkheden. Voor een kinderfeestje kunnen we een twee uur durende workshop organiseren. Neem gerust contact met ons op, we hebben genoeg ideeën en bespreken graag de wensen van de jarige. Wordt het schilderen op doek, of iets
anders? Aansluitend op de tentoonstelling in het museum, kunnen er verschillende technieken aan bod komen.
De workshop wordt gegeven door een kunstenaar, duurt twee uur en kost € 150,- voor maximaal 12 kinderen. (Inclusief materialen, glaasje limonade en iets lekkers).
Voor meer informatie kunt u een bericht sturen aan Dineke Soer,
museum@singerlaren.nl

Letterstorm

Alle zondagen in oktober, dagelijks in de herfstvakantie (behalve ma) 12 - 16 uur
Kom in de maand oktober naar de kindertentoonstelling 'Letterstorm' in het Singer Atelier. Kunstenaar Elsemieke van der Heijden laat je met verschillende objecten het weer ervaren. Ook kun je er zelf aan de slag en meedoen aan een wedstrijd. Ontwerp de 27ste letter van het alfabet en/of maak een ontwerp van een vijfde seizoen. De winnaar wint een eigen workshop voor vrienden en vriendinnen.

Familievoorstellingen

t/m 5 januari 2020 (klik hier voor een overzicht van alle jeugdvoorstellingen)
Bezoek onze mooie familievoorstellingen in het theater. Kom in de herfstvakantie naar 'De Sprookjesrevue' (3+) van het Kleine Theater, swing mee met vrolijke liedjes en bekende sprookjesfiguren. In november komen 'De Rovers' (4+) van gezelschap Meneer Monster het theater onveilig maken. De kerstvakantie sluiten we af met 'Beer' (7+) een hartverwarmende verhaal over een beer op de vlucht. Voor een familievoorstelling kunnen kinderen gratis deelnemen aan een inloopworkshop in het Singer Atelier.

Het leukste groene doeboek van Gooi & Vecht

Speciaal voor het erfgoedfestival is een fantastisch leuk groen doeboek ontworpen. Met dit boek beleef je avonturen in de natuur en ontdek je meer over verschillende musea in de regio. De bekende kinderboekenschrijvers Arend van Dam en Gitte See schreven voor het doeboek verhalen die zich afspelen in de Gooi en Vechtstreek.
Mede dankzij de steun van de Vrienden van het Gooi is het doeboek tot stand
gekomen. Het doeboek is te koop voor € 3,50 in Singer Laren, Kasteel Museum
Sypesteyn, het Pinetum Blijdenstein, Museum Weesp, het Nederlands Vestingmuseum en het Huizer Museum. Het boek is ook verkrijgbaar in de boekhandel en bij de VVV.