Henri Le Sidaner & Henri Martin

22 januari t/m 11 mei 2025 
wo 22 jan - zo 11 mei
22 jan
-
11 mei

Henri Le Sidaner & Henri Martin

22 januari t/m 11 mei 2025 

Henri Le Sidaner & Henri Martin
Vanaf 22 januari 2025 presenteert Singer Laren een bijzondere tentoonstelling met werken van Henri Le Sidaner (1862-1939) & Henri Martin (1860-1943). De tentoonstelling, samengesteld door de achterkleinzoon van Le Sidaner Yann Farinaux, volgt de carrière van de hechte vrienden en artistiek verwante kunstenaars. Zij suggereren een wereld die bijna te mooi is om waar te zijn: de zichtbare werkelijkheid, gezien door een roze bril.

De poëtische verbeelding van hun onderwerpen, zoals de weelderige tuinen bij hun zomerverblijven, levert Le Sidaner en Martin de benaming ‘intimisten’ op. Hoewel hun kunst lange tijd is gekwalificeerd als ‘kitsch’, worden zij nu opnieuw gewaardeerd door zowel museumpubliek als de kunstmarkt.

Henri Le Sidaner was een dierbare vriend van Anna en William Singer, respectievelijk stichter en naamgever van Singer Laren. Dankzij deze bijzondere vriendschap beschikt Singer Laren over de grootste museale verzameling van Le Sidaner. De tentoonstelling is daarnaast ook te zien in museum Palais Lumière in Évian-les-Bains en museum Baron Martin in Gray.

Onze karakters verschilden enigszins, maar onze visie op kunst kwam precies overeen

Henri Martin

Bekijk onze thema's