Prikkelarm @ Singer

Prikkelarme ochtendopenstelling
zo 30 jun 08:30 - 10:00
30 jun
08:30 - 10:00

Prikkelarm @ Singer

Prikkelarme vroege ochtendopenstelling & open atelier voor kinderen en volwassenen

Voor wie?

Deze vroege ochtendopenstelling is voor volwassenen en kinderen die behoefte hebben aan een prikkelarm museum, zoals bijvoorbeeld door autisme, adhd, hersenletsel of een lichamelijke of verstandelijke beperking. Ook volwassenen die behoefte hebben aan een prikkelarm museum zijn op deze ochtend van harte welkom met hun gezin. Voor individuele volwassenen met behoefte aan een prikkelarm museum organiseren we ook prikkelarme avondopenstellingen. 

Wat kun je verwachten?

 • Openstelling vóór reguliere openingstijden (8.30 – 10.00 uur)
 • Alle tentoonstellingszalen zijn te bezoeken
 • De beeldentuin is open
 • Weinig bezoekers
 • Twee rustruimtes
 • Bankjes in bijna elke museumzaal
 • Ontdekkingstocht voor kinderen met potlood en klembord en opdrachten om zelf op zaal te maken
 • Behulpzaam personeel met herkenbare button
 • Geluidsdempende koptelefoons en lichtdempende brillen
 • Koffie, thee en limonade in de Tuinkamer
 • Prikkelarme workshop in het atelier

Voorbereidend beeldverhaal

U kunt hier een voorbereidend beeldverhaal downloaden om uw bezoek aan ons museum voor te bereiden. Het is een visuele gids die u door het museum leidt en een bezoek visueel maakt. Daarin zit ook een prikkelplattegrond, deze biedt een overzichtelijke looproute, per ruimte aangegeven hoeveel en welke prikkels er zijn en er zijn rustruimtes op aangegeven.

Tickets en tijdslots 
Een tijdslot is voor deze ochtend verplicht. Klik hierboven op de gele knop 'Tickets'. Een kaartje voor deze avond kost € 9 per persoon. Met een museumkaart heeft u gratis toegang, kinderen t/m 12 jaar hebben ook gratis toegang, boek wel een tijdslot. 
U kunt op eigen gelegenheid het museum bezoeken, er is een prikkelarme audiotour, via QR code vooraf te downloaden en beluisteren op eigen telefoon of tablet. Heeft u vragen, of wilt u een familierondleiding boeken? Neem dan contact op met Sophie Valkenier via svalkenier@singerlaren.nl.

Activiteiten 
Workshop voor kinderen. In het Singer Atelier is een workshopdocent aanwezig. Je mag zelf kiezen met welk materiaal je werkt, je kunt tekenen, schilderen of kleien. Het atelier blijft tot 11 uur open, als het dan al te druk voor je is geworden in het museum of de shop, mag je ook vanuit het atelier direct naar buiten.  

Agenda 
Kijk in de agenda voor onze volgende prikkelarme ochtend- of avondopenstellingen. 
 
Toegankelijkheid 
Informatie over onze toegankelijkheid en praktische informatie voor rolstoelgebruikers vind u hier
Singer Laren wil graag toegankelijk zijn. We zijn ons ervan bewust dat we dat nog niet voor iedereen zijn. Wilt u graag op bezoek komen maar ervaart u een drempel? Neem dan gerust contact met ons om te kijken hoe we kunnen helpen. We bespreken graag samen de wensen, behoeften en mogelijkheden. Ook voor vragen over de educatieve programma’s van Singer Laren kunt u mailen naar Sophie Valkenier, medewerker Educatie & Inclusie, svalkenier@singerlaren.nl.