MY WORLD

Zaal 1 t/m 7
18 september 2024 t/m 12 januari 2025
wo 18 sep - zo 12 jan
18 sep 24
-
12 jan 25

MY WORLD 

18 september 2024 t/m 12 januari 2025

Zaal 1 t/m 7

Verwacht in Singer Laren: My World, samengesteld door Hans den Hartog Jager 

Nederland herbergt een schat aan hedendaagse kunst, vaak ‘verborgen’ in privéverzamelingen. Vanaf 18 september 2024 brengt Singer Laren een selectie van deze kunstwerken samen in My World. De tentoonstelling biedt een unieke inkijk in enkele van de belangrijkste particuliere Nederlandse collecties met internationale hedendaagse kunst van topkwaliteit. Er is werk te zien uit alle windstreken van onder anderen Yayoi Kusama, Charles Avery, Ai Weiwei, Zanele Muholi, Marlene Dumas en Anselm Kiefer. De tentoonstelling is samengesteld door kunstcriticus en curator Hans den Hartog Jager en belicht de wereld die een kunstverzamelaar opbouwt en zich steeds verder uitbreidt.

In My World reist de bezoeker door zeven museumzalen, elk met een eigen thema en sfeer. Van een ruimte vol portretten en mensfiguren die ons een spiegel voorhouden, tot de finale zaal waarin hemel en heelal centraal staan. Hier worden we voor even geconfronteerd met het ongrijpbare en de eeuwigheid.

Lange traditie
De tentoonstelling is onderdeel van een lange traditie van Singer Laren om werk uit particuliere collecties te tonen. Door samen te werken met verzamelaars, maakt het museum kunst die normaal gesproken niet toegankelijk is voor het publiek, zichtbaar. Het museum nodigt daarmee iedereen uit om de wereld van hedendaagse kunst te ontdekken en te ervaren hoe kunstwerken ieders wereld kunnen vergroten en verrijken. De tentoonstelling My World is van 18 september 2024 tot en met 12 januari 2025 te zien in Singer Laren.

My World gaat over het maken van je eigen wereld. Kunstenaars doen dat door middel van hun schilderijen, beelden en foto’s. Maar ook verzamelaars bouwen met de kunst die ze aan hun collectie toevoegen aan een zelfportret – de keuzes die ze maken weerspiegelen hun smaak, hun persoonlijkheid, hun verleden.

Hans den Hartog Jager

Bekijk onze thema's