Sander Hagelaar

Window of Opportunity
di 9 apr - zo 16 mrt
9 apr
-
16 mrt

Window of Opportunity. Sander Hagelaar 
Het nieuwe kunstwerk in de reeks ‘Window of Opportunity’ is Brushes of light van Sander Hagelaar. In ‘Window of Opportunity’ worden jonge, talentvolle kunstenaars uitgenodigd om voor het monumentale raam van Singer Laren een kunstwerk te maken. 

Sander Hagelaar 
Dit keer is het de beurt aan Sander Hagelaar (1991). Speciaal voor Singer Laren maakte hij het werk Brushes of light. Net als de schilders van het neo-impressionisme gebruikt hij licht om emoties over te brengen. “Ik wil het gevoel uitdrukken van fragiliteit en vergankelijkheid zoals we kunnen ervaren bij de aanraking van een zonnestraal.” 

Brushes of light
Hagelaar is gefascineerd door natuurlijke verschijnselen en pakt elementen hieruit om iets geheel nieuws te creëren. Zo gebruikt hij in Brushes of light de combinatie van water en elektriciteit, die ogenschijnlijk niet samengaan. Juist die combinatie roept spanning en verwondering op, zowel bij de kunstenaar als de kijker.

Dit is het achtste kunstwerk in de reeks ‘Window of Opportunity’, mogelijk gemaakt door Keep an Eye Foundation, Galerie Pouloeuff en Singer Laren.

Bekijk onze thema's