Sander Hagelaar

Window of Opportunity
Tue 9 Apr - Sun 16 Mar
9 Apr
-
16 Mar

Window of Opportunity. Sander Hagelaar 
Het nieuwe kunstwerk in de reeks ‘Window of Opportunity’ is Brushes of light van Sander Hagelaar. In ‘Window of Opportunity’ worden jonge, talentvolle kunstenaars uitgenodigd om voor het monumentale raam van Singer Laren een kunstwerk te maken. 

Sander Hagelaar 
Dit keer is het de beurt aan Sander Hagelaar (1991). Speciaal voor Singer Laren maakte hij het werk Brushes of light. Net als de schilders van het neo-impressionisme gebruikt hij licht om emoties over te brengen. “Ik wil het gevoel uitdrukken van fragiliteit en vergankelijkheid zoals we kunnen ervaren bij de aanraking van een zonnestraal.” 

Brushes of light
Sander Hagelaar is gefascineerd door natuurlijke verschijnselen en pakt elementen hieruit om iets geheel nieuws te controleren. Zo maakt hij in Brushes of light gebruik van verschillende eigenschappen van water; transparantie en kracht. Hagelaar nodigt met dit werk de toeschouwer uit om zijn perspectief op materialen en zwaartekracht te verbreden.

Dit is het achtste kunstwerk in de reeks ‘Window of Opportunity’, mogelijk gemaakt door Keep an Eye Foundation, Galerie Pouloeuff en Singer Laren.

Related themes