Museum

In het museum zijn wisselende tentoonstellingen te zien. De Singercollectie omvat werken uit de periode 1880-1950 van kunstenaars als Anton Mauve, Jan Sluijters, Kees van Dongen, Leo Gestel en Bart van der Leck. Naast schilderijen en werken op papier bevat de collectie een hoeveelheid prachtige beelden, waaronder zeven werken van Auguste Rodin. Hiermee kan Singer bogen op de grootste verzameling van deze beeldhouwer in Nederland, met als hoogtepunt De Denker.

Daarnaast is Singer Laren een thuishaven voor particuliere kunstverzamelingen. In de afgelopen jaren zijn particuliere collecties te zien geweest als Facing China (2011), CoBrA tot Dumas. Collectie De Heus-Zomer (2013), Droomkunst 1900 & 2000 (2014), Bergense School. Collectie Renée Smithuis (schenking, 2015) en Cuban Art Now (2017). Begin 2018 toonde Singer Laren een deel van de de bijzondere privécollectie van de Van Vlissingen Art Foundation in de tentoonstelling Impressionism & Beyond. A Wonderful Jouney.

NU TE ZIEN

T/m 10 mei 2020 ziet u maar liefst drie tentoonstellingen:

Spiegel van de ziel. Toorop tot Mondriaan
Van Barbizon tot Bergen
Beeldenrijm. Rodin als inspirator

RONDLEIDINGEN

Wilt u een rondleiding door de tentoonstelling, villa, het museum of de tuin? Onze ervaren rondleiders begeleiden u graag. Een verjaardag, bedrijfsuitje of familiedag krijgt zo een bijzondere invulling. Kijk hier voor meer informatie.

LEZINGEN

Bij elke tentoonstelling organisen we een gevarieerd lezingenprogramma. Bekijk hier het lezingenoverzicht. De lezingen vinden plaats op zondagmiddag om 15.00 uur in het theater. Voorafgaand of na afloop van de lezing kunt u het museum bezoeken.

Foto's: Jan Buteijn

BlIJF OP DE HOOGTE

Benieuwd naar welke tentoonstellingen er gaan komen? Klik dan hier.

Op onze museum facebookpagina vindt u leuke weetjes, achtergrondinformatie en bijzondere verhalen over de tentoonstellingen. Volg ons en u bent altijd op de hoogte van het laatste nieuws!

Vindt u op onze website niet de informatie die u over het museum zoekt? Neem dan gerust contact op met een van onze medewerkers via 035 - 539 39 39.

We zien er naar uit om u bij een van onze tentoonstellingen te mogen begroeten.