Families en kinderen


Op pad met een ontdekkingstocht

Bij iedere tentoonstelling worden mooie ontdekkingstochten ontwikkeld. Deze kijk- en doebladen staan vol leuke kijkvragen en tekenopdrachten. Ontdekkingstochten helpen bij het samen kijken naar kunst. Er zijn twee versies: voor kinderen vanaf ca. 4 jaar en voor kinderen vanaf ca. 7 jaar. Een ontdekkingstocht is gratis en hoort bij een museumbezoek.

Er is ook een kijk- en doeblad ontwikkeld bij onze beeldentuin. Wat bedoelt Piet met zijn uitspraak ‘Bruin is ook een kleur?’ Bekijk de kunstwerken, ontdek welke insecten de tuin ook fijn vinden en ontwerp een plant die jij in onze tuin vindt passen.

Boek hier uw museumtickets met een starttijd (dit geldt ook voor bezoekers met een Museumkaart. Gratis kinderkaartjes moeten ook online geboekt worden).

Open Kinderatelier
Iedere zondag van 12 - 16 uur, aanmelden is niet nodig
Natuurlijk kunnen niet alleen volwassenen hun hart ophalen in Singer Laren. Ook voor kleine kunstenaars in de dop hebben we leuke activiteiten. Zo kunnen kinderen elke zondag zelf aan de slag in het open kinderatelier. Wat we precies doen dat wisselt, maar de activiteit past altijd bij dat wat er in het museum of theater te zien en te ontdekken is. Een bezoek aan het atelier hoort bij een museumbezoek. Bezoek eerst het museum, om daarna vol inspiratie aan de slag te gaan in het atelier. 

LET OP: vergeet niet online een tijdslot met een starttijd te boeken. Dit geldt ook voor gratis kinderkaartjes en voor bezoekers met een Museumkaart.

Familierondleidingen
Iedere laatste zondag van de maand 10.30 - 11.30
€ 7,50 per persoon (exclusief entreebewijs voor het museum)


Iedere laatste zondag van de maand en in schoolvakanties organiseren we een familierondleiding voor families met kinderen vanaf 6 jaar. Door samen te kijken, zie en ontdek je meer. Tijdens de interactieve familierondleiding voor jou en je familie kom je van alles te weten over de topstukken van Singer Laren. Van De Denker van Auguste Rodin tot de kleurrijke schilderijen van Jan Sluijters. Welk kunstwerk vind jij een topstuk? We nemen allerlei attributen mee die je zintuigen prikkelen.

LET OP: vergeet niet online een tijdslot met een starttijd te boeken. Dit geldt ook voor gratis kinderkaartjes en voor bezoekers met een Museumkaart.

Kinderfeestje: je eigen workshop (vanaf 7 jaar)
Een kunstzinnig kinderfeestje? Buiten schooltijd en in het weekend biedt Singer Laren veel leuke mogelijkheden. We hebben genoeg ideeën en bespreken graag de wensen van de jarige. Na een bezoek aan het museum (of met mooi weer de beeldentuin) gaan we aan de slag in het Singer Atelier. Het kinderfeestje wordt begeleid door een museumdocent, duurt 1,5 uur en kost € 150,- voor maximaal 12 kinderen. Voor meer informatie kunt u een bericht sturen aan Dineke Soer, dsoer@singerlaren.nl  Na afloop een frietje of een echte kinder high tea met muffins en scones? Jullie kunnen de workshop combineren met een kinderarrangement.

Familievoorstellingen
Ook dit seizoen zijn er weer fantasierijke, grappige en ontroerende familievoorstellingen te zien in het theater.  Bestel hier jullie kaarten.