c/o Pictoright Amsterdam 2022

Gehoord op de radio

Gastconservator Anita Hopmans en museumdirecteur Jan Rudolph de Lorm waren 17 januari te gast in het NPO radio 1 programma Spraakmakers over de weg naar succes van Kees van Dongen. Luister de uitzending hier terug.

Brecht van Hulten van Opium Radio ging onlangs in gesprek met Anita Hopmans, gastconservator van de tentoonstelling 'Kees van Dongen'. Luister het fragment hier terug.

Podcasts

Podcast Gooise Museumschatten
Caspar Stalenhoef spreekt in deze aflevering van de podcast Gooise Museumschatten met Anita Hopmans (conservator bij het RKD en gastconservator bij Singer Laren) en Jan Rudolph de Lorm (museumdirecteur Singer Laren) over de weg naar succes van Kees van Dongen. Veel luisterplezier!

RKD – Nederlands Instituut voor Kunstgeschiedenis podcast: Kees van Dongen: Klik hier voor de volledige podcast pagina.

Recent opende in Singer Laren een tentoonstelling over kunstenaar Kees van Dongen (1877-1968), samengesteld door Anita Hopmans, senior conservator bij het RKD. In de podcast vertelt ze over doorbraak van Van Dongen in het Parijs van net na 1900. Muziek: ‘Throughput’ van Blue Dot Sessions.

In de krant

Expo: hoe schilder Kees van Dongen uitgroeide tot een stormram van de vernieuwende kunst. Lees hier het krantenartikel in Het Parool.

Kunstenaar Kees van Dongen schilderde rauw, wild, gracieus en met milde blik. Lees hier het krantenartikel in de NRC.

Met een krijtje en een schetsblok vertrok Kees van Dongen naar Parijs - en werd daar wereldberoemd Lees het artikel dat verscheen in De Volkskrant.

Kees van Dongen waaide met alle winden mee 
Lees hier het artikel dat verscheen in Trouw.

Singer Laren toont uniek overzicht werk Kees van Dongen: van anarchist naar schilder van de society
Lees het artikel dat verscheen in De Gooi- en Eemlander.

Artikel Van Dongen-dag Gooi & Eemlander: Lees hier het artikel.

Gezien op TV

De tentoonstelling Kees van Dongen kwam woensdag 8 februari voorbij in Nu te Zien!. Singer Laren werd bezocht door directeur van het Teylers Museum Marc de Beyer, die vanuit zijn expertise en smaak naar de tentoonstelling kijkt. Bekijk de aflevering terug.

In Koffietijd vertelt museumdirecteur Jan Rudolph de Lorm meer over de tentoonstelling en Van Dongens weg naar succes. Bekijk het fragment.