Early Birds @ Singer

Prikkelarme ochtendopenstelling
Families met kinderen
zo 28 aug 08:30 - 10:00
28 aug
08:30 - 10:00

Early Birds @ Singer

Op zaterdag 25 juni en zondag 28 augustus 2022 openen we om 8.30 uur onze deuren voor families met kinderen die behoefte hebben aan een prikkelarm museumbezoek. De bezoekersaantallen en prikkels worden daarbij zoveel mogelijk beperkt, er zijn aangepaste rondleidingen en workshops.

Voor wie?

Deze vroege ochtendopenstelling is voor families met kinderen met een autisme spectrum stoornis of kinderen met behoefte aan een prikkelarm museum om andere reden, zoals adhd, hersenletsel of een lichamelijke of verstandelijke beperking. Ook volwassenen die behoefte hebben aan een prikkelarm museum zijn op deze ochtend van harte welkom met hun gezin. Voor individuele volwassenen met behoefte aan een prikkelarm museum organiseren we later in het jaar ook prikkelarme avondopenstellingen.

Wat kun je verwachten?

- Openstelling vóór reguliere openingstijden (8.30 – 10.00 uur)
- De nieuwe Nardinc vleugel is speciaal voor jullie open
- De beeldentuin is open
- In het Singer Atelier kan je zelf creatief aan de slag (doorlopend)
- Weinig mensen
- Een rustruimte
- Bankjes in bijna elke museumzaal
- Ontdekkingstocht met potlood en klembord en opdrachten om zelf op zaal te maken
- Rondleiding in kleine groepjes
- Behulpzaam personeel met herkenbare button
- Geluidsdempende koptelefoons
- Lichtdempende brillen
- Horeca en Winkel zijn gesloten

Voorbereidend beeldverhaal

U kunt hier een voorbereidend beeldverhaal downloaden om uw bezoek aan ons museum voor te bereiden. Het is een visuele gids die u door het museum leidt en een bezoek visueel maakt. Daarin zit ook een prikkelplattegrond, deze biedt een overzichtelijke looproute, per ruimte aangegeven hoeveel en welke prikkels er zijn en er zijn rustruimtes op aangegeven.

Hoe meld ik mij en mijn gezin aan?

Klik hierboven op de rode knop 'Tickets'. Een kaartje voor deze ochtend kost € 2,50 per persoon.

Activiteiten

Je kunt natuurlijk op eigen gelegenheid het museum bezoeken en/of met een ontdekkingstocht op pad. In het atelier kun je zelf met verschillende materialen aan de slag. We organiseren ook een aantal gratis rondleidingen voor maximaal 6 deelnemers. Lijkt je dit leuk? Neem dan contact op met Sophie Valkenier via svalkenier@singerlaren.nl

Wil je je alvast voorbereiden?

Bekijk dan het voorbereidingsdocument en de prikkelplattegrond. Bij Early Birds is er bijvoorbeeld een andere ingang en zijn niet alle zalen open. Via mail zal je hierover, na je aanmelding, informatie ontvangen.

Samenwerking Papageno Huis

We werken samen met jongeren van het Papageno Huis Laren, een aantal van deze jongeren zal tijdens deze ochtend beschikbaar zijn voor hulp en vragen. Ze dragen ook de herkenbare button.