Museuminformatie

Wisselende tentoonstellingen

In het museum zijn wisselende tentoonstellingen te zien. De Singercollectie omvat werken uit de periode 1880-1950 van kunstenaars als Anton Mauve, Jan Sluijters, Kees van Dongen, Leo Gestel en Bart van der Leck. Naast schilderijen en werken op papier bevat de collectie een hoeveelheid prachtige beelden, waaronder zeven werken van Auguste Rodin. Hiermee kan Singer bogen op de grootste verzameling van deze beeldhouwer in Nederland, met als hoogtepunt De Denker.

Daarnaast is Singer Laren een thuishaven voor particuliere kunstverzamelingen. In de afgelopen jaren zijn particuliere collecties te zien geweest als Facing China (2011), CoBrA tot Dumas. Collectie De Heus-Zomer (2013), Hollands impressionisme (2013), Raoul Dufy  (2014), Droomkunst 1900 & 2000 (2014), Bergense School. Collectie Renée Smithuis (schenking, 2015), Cuban Art Now (2017) en de Van Vlissingen Art Foundation (2018). In maart 2022 opende Singer Laren de nieuwe Nardinczalen met daarin de door Els Blokker-Verwer geschonken Collectie Nardinc.

Tijdslot

Voor een bezoek aan museum Singer Laren heeft u een ticket met een gereserveerd tijdslot nodig. Zo weet u vanaf welk tijdstip u het museum in kunt. Eenmaal binnen mag u zo lang blijven als u wilt. 

Rondleidingen

Wilt u een rondleiding door de tentoonstelling, villa, het museum of de tuin? Onze ervaren rondleiders begeleiden u graag. Een verjaardag, bedrijfsuitje of familiedag krijgt zo een bijzondere invulling. Kijk hier voor meer informatie.

Lezingen

Bij elke tentoonstelling organisen we een gevarieerd lezingenprogramma. Bekijk hier het lezingenoverzicht. De lezingen vinden plaats op zondagmiddag om 15.00 uur in het theater. Voorafgaand of na afloop van de lezing kunt u het museum bezoeken.

Families en kinderen

Voor families en kinderen is er altijd iets te doen. Ontdek de tentoonstelling met een speurtocht, bezoek een familievoorstelling in het theater of ga zelf als kunstenaar aan de slag in het Singer Atelier. Klik hier voor meer informatie.

 

BlIJF OP DE HOOGTE

Benieuwd naar welke tentoonstellingen er gaan komen? Klik dan hier.

Op onze museum facebookpagina vindt u leuke weetjes, achtergrondinformatie en bijzondere verhalen over de tentoonstellingen. Volg ons en u bent altijd op de hoogte van het laatste nieuws!

Vindt u op onze website niet de informatie die u over het museum zoekt? Neem dan gerust contact op met een van onze medewerkers via 035 - 539 39 39.

We zien er naar uit om u bij een van onze tentoonstellingen te mogen begroeten.