Mede dankzij onze sponsoren kan Singer Laren de collectie onderhouden, bijzondere aankopen doen, spraakmakende tentoonstellingen organiseren en educatieve projecten opzetten.

Hoofdsponsors

ABN AMRO

Sinds 1992 is ABN AMRO hoofdsponsor van Singer Laren. Deze duurzame relatie is verlengd tot en met 31 december 2021.

Een museum, met een schitterend in 2017 verbouwd theater en een door Piet Oudolf ontworpen beeldentuin, maakt Singer Laren uniek in haar soort”, zegt Ilona Roolvink, Sr. Brand Activation Manager Kunst & Cultuur van ABN AMRO, over de samenwerking met Singer Laren. “We merken dat onze relaties het waarderen om uitgenodigd te worden in Singer Laren.”

Evert van Os, algemeen directeur van Singer Laren: “Als museum en theater investeren we altijd in de lange termijn. Wij zijn blij met de duurzame relatie met ABN AMRO van meer dan 26 jaar. In die jaren hebben we veel meegemaakt en ABN AMRO heeft al die jaren als een betrouwbare partner aan onze zijde gestaan. We voelen ons nu gesteund door het verlenging van dit partnership.

 Evert van Os (links) en Ilona Roolvink (foto: Hannie Verhoeven)

VriendenLoterij

Singer Laren is beneficiënt van de VriendenLoterij. Het museum ontvangt jaarlijks een bedrag waarmee het belangrijke aankopen kan doen die de collectie aanvullen en verrijken. In 2016 kocht Singer Laren met behulp van de VriendenLoterij het werk Ploegen van Bart van der Leck, in 2017 Landschap bij Laren van Herman Kuijt het schilderij Bild, nr. 86 van Jacoba van Heemskerck, in 2018 Takken met appels van Charley Toorop en in 2019 Compositie 1917 - 1918 van Bart van der Leck.

BCD TRAVEL

Vorig jaar toonde Singer Laren in de tentoonstelling Impressionism & Beyond. A Wonderful Journey de verzameling van de Van Vlissingen Art Foundation; een van de best bezochte tentoonstellingen in de geschiedenis van het museum. Nu krijgt de reis een vervolg. BCD Travel, opgericht door John Fentener van Vlissingen, is voor vijf jaar - naast ABN AMRO en de BankGiro Loterij - mede-hoofdsponsor van Singer Laren.

John Fentener van Vlissingen: "Het is een schoolvoorbeeld hoe je een museum op een ondernemende manier kunt runnen zonder uit het oog te verliezen dat je er allereerst bent om mooie kunst te tonen. Het leuke is bovendien dat Singer Laren de sfeer heeft van een familiebedrijf. Dat spreekt mij aan. Mijn bedrijf, BCD Travel is ook een familieonderneming."

Evert van Os: "Na de tentoonstelling Impressionism & Beyond. A Wonderful Journey zijn we zeer verheugd dat onze gemeenschappelijk reis verder gaat via BCD Travel. Wij zijn trots dat deze leider in zakelijke reizen zich voor de komende vijf jaar aan Singer Laren verbindt als mede-hoofdsponsor."

Overige sponsors

Gemeente Laren
De Hoge Dennen Holding B.V.
McKinsey & Company Netherlands
NautaDutilh
Egon Zehnder International
PwC