c/o Pictoright Amsterdam 2022

Tekenen met Kees van Dongen

Kees van Dongen vond het belangrijk dat hij werk maakte waar iedereen van kon genieten. Aan het begin van zijn loopbaan was tekenen voor hem DE manier en zag hij schilderen als een luxe voor een kleine elite. Hij maakte illustraties voor kranten en goedkope tijdschriften. Daarnaast legde hij het leven op straat vast. Soberheid voerde de boventoon in zijn tekenwerk.

Toch schakelde hij op een gegeven moment over op het maken van met name schilderijen, uiteindelijk zelfs voor een internationale elite en jetset in Parijs.

In de tentoonstelling laten we ook illustraties van Van Dongen zien. Laat u inspireren en ga zelf tekenen op zaal! U krijgt een schetsboek en tekenmateriaal. Een kunstdocent geeft vervolgens een korte introductie en begeleidt u indien gewenst in uw tekenavontuur. Er is ruimte om vrij te tekenen en rond te lopen, maar ook zijn er opdrachten die u uitdagen en zorgen voor afwisseling.

Voor wie?: iedereen die van tekenen houdt
Kosten: € 10,- p.p. (excl. Museumentree, met een Museumkaart of Vriendenloterij VIP kaart kunt u gratis een museumticket reserveren. Heeft u deze niet in uw bezit dan betaalt u € 10,- toeslag voor een museumticket)
Tijd: Iedere woensdag om 15.00 uur. Er is een kunstdocent aanwezig tot 16.00 uur voor begeleiding. Daarna kunt u zelfstandig verder tot maximaal 17.30 uur (sluiting van het museum)
Tickets: Klik hier voor tickets om te tekenen op zaal

Klik hier voor het reserveren van een tijdslot.

Let op: voor het museumbezoek is het reserveren van een tijdslot verplicht. Reserveer hier tickets voor het museum.