Beeldentuin

Een ontwerp van Piet Oudolf

De Singertuin kent een lange en bijzondere geschiedenis. Van een parkachtige landschapstuin, privé- eigendom van Anna en William Singer, is het getransformeerd tot een gratis toegankelijke beeldentuin, ontworpen door de internationaal bekende landschapsarchitect Piet Oudolf. 

Beelden

De tuin is ingericht met beelden van hedendaagse Nederlandse kunstenaars met de relatie cultuur - natuur als verbindend thema. Zo zie je in de tuin een werk van kunstenaar Guido Geelen, die zich liet inspireren door het verhaal van de beeldenroof bij Singer Laren in 2007. En Judith Pfaeltzer koos de lijnen van een landschap als uitgangspunt en trok dit aan een denkbeeldige draad omhoog. Verder staan er beelden door o.a. Armando, Bert Frijns, Maria Roosen, Klaas Gubbels, Caspar Berger, Famke van Wijk en Mieke Pontier.

Tuinrondleiding

Tijdens een tuinrondleiding vertelt een tuingids meer over het ontwerp en de bijzondere beplantingen, maar ook over de beelden en de historie van Anna en William Singer. Wat maakt de Singertuin een beeldentuin en hoe heeft Piet Oudolf daar met de beplantingen rekening mee gehouden? 

Vanaf half mei t/m oktober 
Iedere woensdag en zaterdag om 10.30 uur bieden we een tuinrondleiding aan voor individuele bezoekers. We starten hiermee op woensdag 22 mei en gaan hiermee door tot zaterdag 19 oktober 2024.

Wil je voor een groep een aparte rondleiding reserveren, bijvoorbeeld voor een tuinclub? Dat kan natuurlijk!

  • Aantal personen: maximaal 15 personen
  • Prijs: € 100,- (exclusief museumentree)
  • Duur: 60 minuten
  • Te boeken: vanaf ca. half mei t/m oktober
  • Talen: Nederlands, Engels
  • Reserveren: Wij informeren je graag vrijblijvend over de mogelijkheden. Stuur een mail naar museum@singerlaren.nl, bel 035 5393939.

Zelf een groep rondleiden in de beeldentuin is alleen in overleg toegestaan (maximaal 10 personen per groep). Je ontvangt dan een bevestiging die je bij binnenkomst kunt tonen.

Tuintour

Benieuwd naar de geschiedenis van de tuin, de kunst of juist het ontwerp en de beplanting van Piet Oudolf? Je ontdekt het met de Singer Tuintour. De tour bestaat o.a. uit een audiogedeelte, ingesproken door onze museumdirecteur Jan Rudolph de Lorm. 

- Ga met je smartphone (alleen te gebruiken met je mobiele telefoon) naar singerlaren.uwmuseumgids.nl
- Blader door de app en ontdek wat je leuk vindt
- Lees, kijk of luister thuis op je gemak nog eens verder

PIET OUDOLF

Piet Oudolf is een bekende representant van 'The Dutch Wave', een stroming in de tuinarchitectuur waarbij natuurlijke plantengemeenschappen, kunst en tijd (de seizoenen) inspiratiebronnen zijn. Oudolf geniet onder andere bekend door zijn ontwerp voor de Highline in New York City en het Millennium Park in Chicago. Ook ontving hij de afgelopen jaren diverse prijzen en onderscheidingen voor zijn werk, waaronder in 2000 de gouden medaille voor ‘Best of Show’ op de Chelsea Flower Show. Op 3 juni 2018 ontving hij de Singer Prijs 2018.