Sjaak & Oko 

Avontuurlijk. Oprecht. Stoutmoedig.

Kunstenaarsduo Sjaak & Oko maakt spraakmakende kunstwerken die licht werpen op duistere onderwerpen.

Ze brengen controversiële plekken terug tot de essentie door locatie-specifieke materialen te verwerken in abstracte composities. Zo wordt een oer-Amsterdams peeskamertje vertolkt in een wandsculptuur met afgeleefde tegels, kunstleer en een rode buislamp.

Van de wallen naar de wand

Door obscure onderwerpen in een andere context te plaatsen prikkelt het werk het inlevingsvermogen en daagt uit om controverse te bekijken vanuit een fris perspectief. Op deze manier dragen de kunstenaars bij aan bewustwording rond beladen onderwerpen zoals sekswerk.

Oko studeerde aan de Design Academy Eindhoven en werkt als product- en ruimtelijk ontwerper. Sjaak heeft een achtergrond in de uitvoerende kant van de bouwwereld met projecten in het luxe segment. Het duo deelt een onstilbare honger naar avontuur en een fascinatie voor wat zich afspeelt in de schaduwen. Hun complementaire vaardigheden, gedeelde interesses en oog voor detail komen tot uiting in unieke werken met een hoog afwerkingsniveau en zorgvuldige service. Van advies tot (draadloze) installatie.