Rookvrij is de Kunst

De Rookvrije Generatie zet zich in om rookvrij opgroeien normaal te maken. Dit is hard nodig, want roken is heel slecht voor de gezondheid. Maar het stinkt ook, je krijgt er gele tanden van, je reuk en smaak worden slechter en het kost veel geld. En: als je er eenmaal mee begint is het moeilijk te stoppen.

Roken kan je niet verbieden. Maar als je vaak volwassenen ziet roken, kan je zelf misschien later ook sneller gaan roken. Iedereen kan dan ook meehelpen om kinderen rookvrij te laten opgroeien. Kan jij ook een positieve manier verzinnen om mensen te laten stoppen met roken?

In dit boekje leer je hoe je een poster kunt maken over stoppen met roken. We willen dat je in je ontwerp laat zien wat voor leuke, vrolijke, gezonde dingen rokers ook kunnen doen in plaats van een sigaret opsteken.

Dus doe mee aan de posterwedstrijd Rookvrij is de Kunst!

Download hier het boekje. 

Als jouw inzending gekozen wordt, dan win je een workshop in het Grafisch Atelier in Hilversum.
Daar ga je jouw poster in het echt drukken. De origineelste ontwerpen worden samen gebundeld tot een kalender, maar nog mooier is dat de winnende affiches straks ook echt op straat en in museum Singer Laren te zien zijn!
Hoe gaaf is het als jouw poster reclame kan maken voor de Rookvrije Generatie.

Doe je best en veel plezier!