Nieuw op ons voorplein: SHE is GIANT!

Woensdag 29 mei 2024

Nieuw op ons voorplein: SHE is GIANT!

Op het voorplein van Singer Laren staat SHE is GIANT van kunstenaar Marieke Bolhuis (Hilversum, 1962). De kleurrijk beschilderde sculptuur van 3,1 meter hoog toont elementen van een centaur, boegbeeld en een reuzin. Dit indrukwekkende werk staat stoer en sensitief in de openbare ruimte en manifesteert de zogenaamde ‘female gaze’, het perspectief van een vrouwelijke kunstenaar.

Marieke Bolhuis verwerkte in SHE is GIANT een vrouwelijke centaur met elementen van een pony, een dier dat volgens haar de natuur in de meest pure vorm belichaamt. Veel ruiterstandbeelden staan voor heroïek en aanzien. Pony’s staan zowel voor kracht als voor kwetsbaarheid. Precies die combinatie is voor Bolhuis essentieel. ‘‘Het werk straalt een natuurkracht uit, en geen ‘macho’ kracht’’, legt zij uit. ‘‘Ik wil laten zien dat stoer en sensitief hand in hand kunnen gaan’’.

SHE is GIANT is t/m eind mei 2025 te zien op het voorplein van Singer Laren. De beelden op het voorplein komen voort uit een samenwerking met ARTZUID.