Carmina Burana

Ralph van Raat en Herman Pleij
zo 13 apr 16:00
13 apr
16:00

Carmina Burana - Ralph van Raat en Herman Pleij

Laat u meevoeren door de betoverende klanken van Carmina Burana, een van de meest geliefde werken uit de klassieke muziek. Pianist Ralph van Raat speelt een selectie uit een virtuoze pianosolo bewerking van deze compositie van Carl Orff, die gebaseerd is op middeleeuwse gedichten over liefde, lust, geluk en pech. Van Raat laat u genieten van de rijke melodieën en ritmes, die zowel feestelijk als dramatisch zijn.
 
Maar wat is de betekenis van deze teksten, die in het Latijn, Middelhoogduits en Oudfrans geschreven zijn? En wat zeggen ze over de cultuur en mentaliteit van de middeleeuwers? Daarover vertelt cultuurhistoricus Herman Pleij, die gespecialiseerd is in de middeleeuwse literatuur. Pleij legt op een boeiende en humoristische manier de relatie tussen de originele teksten en de muziek uit. Hij laat ook zien hoe deze teksten nog steeds relevant zijn voor onze huidige tijd, waarin we net als de middeleeuwers dromen van een volmaakt leven.
 
Carmina Burana is een unieke theatervoorstelling, waarin muziek en woord elkaar versterken en verrijken. Mis deze kans niet om deze prachtige muziek te beluisteren en te begrijpen, en om meer te weten te komen over de fascinerende wereld van de middeleeuwen.

Bekijk onze thema's