Scapino Ballet Rotterdam X RIDCC X Cinedans

Origin
RIDCC
zo 6 apr 16:00
6 apr 25
16:00

Scapino Ballet Rotterdam X RIDCC X Cinedans: Origin

Een absurdistische satire en een zoektocht naar hoop in donkere tijden. Origin wordt gemaakt door drie opkomende avant-garde dansmakers met een maatschappijkritische blik in hun werk. Na het winnen van ’s werelds grootste dansprijs maken Sarah Baltzinger & Isaiah Wilson en Olivia Court Mesa nu twee wereldpremières bij Scapino. Beide dansstukken zijn in één programma te zien met een verbindende dansfilm die is gecureerd door Cinedans filmfestival rondom dezelfde thematiek.

In het stuk GOATS van het Frans/Luxemburgse duo Sarah Baltzinger & Isaiah Wilson wordt het hoofdpersonage ondergedompeld in een hallucinerende wereld vol paranoia en waanideeën. Kijkend door een absurde lens wordt de toeschouwer uitgenodigd om samen met de dansers een weg te vinden tussen werkelijkheid en illusie. GOATS is een fantasierijke satire op de hedendaagse tijd en de psychologie van de massa.

In The Colors of Darkness verkent de Chileens-Israëlische Olivia Court Mesa de lichamelijke en psychologische reactie op tragedie en chaos. Ze reflecteert op collectief trauma, overleven en de weg van duisternis naar kleur. Met haar rauwe en intuïtieve stijl maakt zij een indringend statement van menselijke veerkracht en hoop.

RIDCC
Zowel Baltzinger/Wilson als Court Mesa ontvingen de XL Production Award, ’s werelds grootste dansprijs toegekend door Rotterdam International Duet Choreography Competition (RIDCC) en geproduceerd door Scapino. Als partner van het eerste uur van dit unieke choreografieconcours is Scapino springplank voor choreografisch talent wereldwijd.

Bekijk onze thema's