Schilderworkshops voor volwassenen

Frisse wind. Impressionisme van het Noorden
vr 1 mrt - vr 19 apr
1 mrt
-
19 apr

Schilderworkshops voor volwassenen

Frisse wind

iedere vrijdag

  • Voor wie:  volwassenen die van schilderen houden (alle niveaus van harte welkom) 
  • Wanneer: Iedere vrijdag, 13.00 - 15.30 uur
  • Begeleiding: afwisselend door beeldend kunstenaars Lisanne Langenberg en Dineke Soer 
  • Kosten: € 30,- excl. museumentree (incl. alle benodigdheden en materialen) 
  • We hanteren een minimum van 5 deelnemers per keer. Bij minder deelnemers nemen we contact met u op. 

Let op: U hoeft alleen een entreeticket voor het museum aan te schaffen wanneer u op eigen gelegenheid voor of na de workshop het museum wilt bezoeken. Voor een museumbezoek is het reserveren van een tijdslot verplicht. Reserveer hier tickets voor het museum. 

Maanlicht of Nachtgevoel vr 23 februari
Het opvallende blauwe licht en een vleugje avondrood proberen we te vangen op doek. We schilderen het late uur oftewel een landschap in de nacht. We gebruiken hiervoor verschillende landschappen dat we omzetten naar nacht. Lichtval en vlakverdeling spelen een grote rol. Een onderzoek naar de donkere kleuren in het palet spelen de hoofdrol.

Winterlandschap vr 1 en vr 8 maart
Vereeuwig je favoriete sneeuwfoto op doek. Dit kan een winterlandschap zijn maar ook een portret van bijvoorbeeld een geliefde of huisdier in de sneeuw. Licht en kleur staan bij deze workshop centraal. Voorafgaand kijken we naar werken van o.a. Breitner, Witsen, Mauve en Jongkind. Hoe legden zij deze ijzige kou en de magie van sneeuw vast als wintergezicht? Er zijn verschillende technieken mogelijk om sneeuw te schilderen, deze komen allemaal aan bod.

Frisse wind vr 15 en 22 maart
In deze workshop creëren we doormiddel van verftoets, kleur en compositie een bewegend landschap. We zullen inspiratie opdoen in het atelier waar we naar verschillende werken kijken, vervolgens gaan we naar de beeldentuin om het 'landschap' te schetsen en deze zullen we uitwerken op doek in het atelier. Wat voor effecten krijg je met een paletmes? Experimenteer met verschillende technieken op zoek naar beweging.

(inspiratie; Max Liebermann - Hollandse boerderij onder bomen en Was Drogen)

Schilderen als Israëls, 29 maart ochtend en middag en 5 april
Een veel geliefd schilder is Isaac Israëls. Door zijn spontane vluchtige stijl waarmee hij het leven vastlegde, wordt hij gerekend tot de Nederlandse impressionisten. Wij gaan in deze workshop op zoek naar het geheim van deze meester. In het atelier liggen verschillende werken klaar waarmee je aan de slag kunt om een zo dicht mogelijke versie van een Israëls op doek te schilderen. We duiken in de schildertechniek 'nat in nat' en leren over kleur en kader.

Mens en omgeving (met model), vr 12 en vr 19 april
We zullen schetsen naar een levend model en werken dit uit met acrylverf op doek in het atelier. Afhankelijk van het weer zal het model poseren in de tuin of op een ander locatie in het Singer gebouw. We focussen ons niet alleen op het model maar ook juist op de omgeving. Wat doet de restruimte en hoe maak je een fraaie compositie? Ook het gebruik van licht en kleur diepen we verder uit.

Bestel hier de catalogus over FRISSE WIND, IMPRESSIONISME VAN HET NOORDEN

 

Bekijk onze thema's