NAAR SINGER LAREN HOME > 

Singer Laren is een uniek, particulier cultureel erfgoed dat bestaat uit een museum, theater, villa en beeldentuin. Het Amerikaanse echtpaar Anna en William Singer bouwde begin vorige eeuw Villa De Wilde Zwanen in Laren. Hier ontvingen ze hun vrienden, onder wie vele kunstenaars. William was landschapsschilder. Anna en William waren grote kunstliefhebbers en samen verzamelden ze een indrukwekkende kunstcollectie. Na het overlijden van William liet Anna een museum en een theater aan de villa bouwen, die in 1956 geopend werden voor publiek.

Het museum herbergt een verrassende en brede verzameling van internationale beeldende kunst uit de periode 1880 - 1950. Een 'klassiek moderne' collectie die veel aanknopingspunten biedt voor diverse tentoonstellingen. 

Daarnaast is Singer Laren een thuishaven voor particuliere kunstverzamelingen. In de afgelopen jaren zijn particuliere collecties te zien geweest als Facing China (2011), CoBrA tot Dumas. Collectie De Heus-Zomer (2013), Droomkunst 1900 & 2000 (2014) en Cuban Art Now (2017). 

Wat er nu en straks in het museum te zien is vindt u op deze site. Ook leest u hier meer over de museumcollectie en nieuwe aanwinsten.