’t Hooge Nest

SOLO stories
Wed 26 Feb 20:15
26 Feb
20:15
  • 26 Feb
    20:15
    Theaterzaal

SOLO stories - ’t Hooge Nest

De monoloog ‘’t Hooge Nest’ is gebaseerd op de bestseller van Roxane van Iperen, een bloedstollend boek over moed, verraad en menselijke veerkracht. Als de schrijfster met haar gezin een oude villa in de bossen van Naarden betrekt, weet ze niets van de geheime geschiedenis van dit huis. Pas tijdens de verbouwing vindt ze intrigerende sporen uit het verleden. Onder de houten vloeren en achter wandpanelen vindt Van Iperen schuilplaatsen en verzetskrantjes. Ze begint aan een jarenlange zoektocht om te achterhalen wat er in die periode is gebeurd. Zo ontdekt ze dat op het dieptepunt van de oorlog ’t Hooge Nest, dankzij de Joodse zussen Janny en Lien Brilleslijper, een van de grootste onderduikadressen van Nederland was. Een veilige haven voor onderduikers, een doorvoerroute voor het verzet en een plek waar de cultuur rijkelijk bloeit. Tachtig jaar na het einde van de Tweede Wereldoorlog wekt actrice Fockeline Ouwerkerk het verleden tot leven met een zoektocht door het huis en daarmee door de geschiedenis van dit bijzondere gebouw en haar bewoners.

Oorspronkelijk script: Marc Veerkamp, naar de bestseller van Roxane van Iperen | regie: Benno Hoogveld | spel: Fockeline Ouwerkerk | muziek: Rik Ronner | decorontwerp: Paul Boereboom | kostuumontwerp: Glenn Hewitt | lichtontwerp: Jasper Nijholt

 

Dineren voorafgaand aan theatervoorstellingen:

Op een aantal geselecteerde avonden kan je, voorafgaand aan de voorstelling, een hapje eten in de sfeervolle villa van Singer Laren. Let op, bij het reserveren van een tafel is geen theaterticket of museumticket inbegrepen. Vanaf 17:30 uur is het mogelijk een tafel te reserveren. Je kiest zelf je gerechten kiezen uit het met zorg door de chef Annakee Vos- Sevenster samengestelde theatermenu.

Let op dat je de juiste datum selecteert bij het boeken!

Reserveren diner