Júlia dos Santos Baptista 

Júlia dos Santos Baptista is geboren en getogen in Brasília, de hoofdstad van Brazilië. Als meisje werden haar tekeningen populaire verzamelingen onder andere kinderen. Ze woont en werkt nu in Nederland, in Amstelveen. Haar werk is tentoongesteld en verkocht in vele landen over de hele wereld.

Julia's vroege schilderijen tonen pure, vrolijke beelden in heldere kleuren. Velen ervan weerspiegelen de tedere herinneringen aan haar jeugd in Brasilia. In die tijd was Brasilia een nieuwe stad die mensen uit het hele land aantrok die hoopten er een nieuwe toekomst op te bouwen. Júlia's latere werken reflecteren ook meer op universele thema's, zoals verstedelijking en cultureel erfgoed, bijvoorbeeld.

Daarnaast heeft Júlia zich verdiept in kunsteducatie voor kinderen in Nederland en Brazilië. Dit doet ze door zowel kunst met ze te bekijken en beschouwen, als met ze te maken. Júlia gelooft dat het leren van creatieve processen niet alleen artistieke vorming maar ook aan intellectuele ontwikkeling bijdraagt, en de wereld van de verbeelding opent. Een grenzeloze wereld vol met liefde, hoop en nieuwe oplossingen.

Instagram: @juliedossantosbaptista
Website: www.juliedossantosbaptista.com