Buiten de lijnen, het mysterie Mondriaan

Julika Marijn
Sun 17 Nov 16:00
17 Nov
16:00
  • 17 Nov
    16:00
    Theaterzaal

Julika Marijn: Buiten de lijnen, het mysterie Mondriaan

Met Rembrandt, Vermeer en Van Gogh hoort Piet Mondriaan tot de grootste kunstenaars van ons land. Zijn schilderij ‘Victory Boogiewoogie’ wordt ‘De Nachtwacht’ van de 20e eeuw genoemd. Op dit onvoltooide doek zijn we getuige van een work in progress. Tegelijkertijd zien we een meesterwerk.

In deze muziektheatervoorstelling duikt theatermaker Julika Marijn in zijn leven, samen met pianist/componist Rembrandt Frerichs. Dat is niet voor niets: Mondriaan was een groot muziekliefhebber en ritme is cruciaal in zijn werk. Aan de hand van personages uit zijn leven, nieuwe muzikale composities en prachtige, levensgrote visuals schilderen Julika en Rembrandt een toegankelijk portret van de wereldberoemde kunstenaar, die precies tachtig jaar geleden overleed. ‘Buiten de lijnen, het mysterie Mondriaan’ biedt een frisse kijk op het genie dat zichzelf keer op keer opnieuw wist uit te vinden. “Marijn en Frerichs weten van Mondriaans schilderkunstige ontwikkeling een theatrale schatkist te maken. Hypnotiserend”, schreef Theaterkrant.

Concept, tekst en spel: Julika Marijn | piano en composities: Rembrandt Frerichs | visuals: Jurjen Alkema | eindregie: Diederik van Vleuten