Hamlet

Studio Antigone
van William Shakespeare
Thu 15 May 20:15
15 May
20:15
  • 15 May
    20:15
    Theaterzaal

HAMLET    studio_antigone_       2025

De essentie van Hamlet is een broedermoord, een thriller met als belangrijkste vraag “who dunit”?

Maar studio_antigone_ ziet nog een andere ingang: de tragedie van de jeugd. Wij laten ons in dit opzicht inspireren door de jeugd op dit moment, maar ook door de opera Hamlet van Ambroise Thomas (1811-1896). Klanken en songs uit deze eigenwijze opera zullen klinken in onze Hamlet en daardoor een nieuw licht werpen op de aloude Hamlet van Shakespeare.  Een voorstelling met Hamlet en Ophelia niet als waanzinnigen, maar als soulmates, samen vechtend om vrij te zijn. Hamlet om zich te bevrijden van de schijnwereld van het hof, vergelijkbaar met de virtuele schijnwereld waarin we nu leven; Ophelia om zich te bevrijden van de ketenen die voor een vrouw, ook nu nog, gelden, ketenen van kuisheid en zwijgplicht. Een Hamlet ook,  zoals altijd bij deze toneelgroep, met grote achting voor de oorspronkelijke tekst, de prachtige taal van Shakespeare.

Regisseur Agaath Witteman heeft in haar hele, inmiddels 45-jarige carrière, zoals ook vorig seizoen met Antigone van Sophocles, bewezen dat respect voor de taal van de schrijver gepaard kan gaan met uiterst modern theater geschikt voor een breed publiek.

Met Julien Croiset als Hamlet. En verder Hans Croiset, Vincent Croiset, Marguerite de Brauw, Lidewij Mahler, Toto van Stekelenburg, Yannick Bronkhorst, Kyra van de Watering, Stefana Kraaijestein en Scott Reniers.

Regie: Agaath Witteman

Vertaling: Bert Voeten

Foto’s: Marieke Timp

 

Dineren voorafgaand aan theatervoorstellingen:

Op een aantal geselecteerde avonden kan je, voorafgaand aan de voorstelling, een hapje eten in de sfeervolle villa van Singer Laren. Let op, bij het reserveren van een tafel is geen theaterticket of museumticket inbegrepen. Vanaf 17:30 uur is het mogelijk een tafel te reserveren. Je kiest zelf je gerechten kiezen uit het met zorg door de chef Annakee Vos- Sevenster samengestelde theatermenu.

Let op dat je de juiste datum selecteert bij het boeken!

Reserveren diner