Onvergetelijk Singer

Onvergetelijk Singer

Rondleiding voor mensen met dementie en hun mantelzorgers

Een ontspannen en inspirerende middag bieden aan mensen met dementie en hun mantelzorgers: dat is het doel van Onvergetelijk Singer. Sinds 2016 biedt Singer Laren, in samenwerking met het Stedelijk Museum Amsterdam en het Van Abbemuseum in Eindhoven, deze speciale rondleidingen aan.

Samen kijken naar kunst

Tijdens Onvergetelijk Singer gaan mensen met dementie en hun mantelzorgers met elkaar in gesprek over wat ze zien in het museum. Door samen te kijken naar kunst, vragen te beantwoorden en creatieve opdrachten uit te voeren krijgen de deelnemers de mogelijkheid om observaties, verhalen en ervaringen met elkaar te delen, zonder daarbij terug hoeven te vallen op het kortetermijngeheugen. Bijzonder is dat dit niet alleen leidt tot een verbetering van de kwaliteit van leven van mensen met dementie, maar dat het ook positieve effecten heeft voor mantelzorgers en de relatie tussen hen beiden. Singer Laren biedt met Onvergetelijk bovendien een veilige en inspirerende omgeving om met lotgenoten in contact te komen.

Onvergetelijk Singer heeft maandelijks een ander thema en wordt uitgevoerd door speciaal opgeleide rondleiders en vrijwilligers.

Data: iedere eerste vrijdag van de maand
Tijd: 14.30 – 16.00 uur
Aantal deelnemers: maximaal 12 personen (6 personen met dementie en 6 mantelzorgers)
Prijs: € 8,50 per persoon, inclusief museumentree
€ 3,00 supporters en Museumjaarkaart
Reserveren: receptie@singerlaren.nl

Onvergetelijk Singer is ook op andere momenten te boeken voor een eigen groep, bijvoorbeeld vanuit een zorginstelling. Dag en tijd worden in overleg bepaald. De kosten zijn € 90,00 per groep van maximaal 12 personen, inclusief museumentree. Mail naar receptie@singerlaren.nl of bel 035 539 39 56 om de mogelijkheden te bespreken.