Schilderworkshops voor volwassenen

Wilt u zelf als kunstenaar aan de slag? Dit najaar organiseren we een tiental schilderworkshops voor volwassenen. De workshops zijn gericht op het actuele museumaanbod en verschillende technieken komen aan bod. De workshops worden gegeven door Jacqueline Kerssens of Dineke Soer.

Kosten: € 27,50 per workshop exclusief museumentree (inclusief begeleiding, materialen, thee/koffie).

Niveau: deelname is geschikt voor alle niveaus

Klik hier voor een overzicht van schilderworkshops tijdens de tentoonstelling van Kees van Dongen.

Klik hier voor meer informatie over de workshops en bestel uw kaart(en).

U betaalt alleen museumentree wanneer u voor of na de workshop op eigen gelegenheid de tentoonstelling wilt bezoeken. Met een Museumkaart heeft u gratis entree. Vergeet u niet een tijdslot te reserveren?

Over Dineke en Jacqueline

Dineke is een vast en trouw gezicht bij Singer Laren. Al jaren is ze verantwoordelijk voor het workshopaanbod en is ze betrokken bij de onderwijsbezoeken en publieksactiviteiten in het Singer Atelier. Dineke studeerde af aan de AKI ART & Design ArtEZ in Enschede.
“Schilderen is magisch. Ik vind het bevrijdend iets te kunnen zeggen zonder taal. In mijn werk gebruik ik verschillende stijlen door elkaar. Ik schilder graag op grote formaten doek. Hierdoor wordt schilderen iets fysieks. Ik ben een schilderschilder, verf speelt de hoofdrol. Klassieke thema’s als bloemen en landschappen zijn mijn uitgangspunt. Ik hou van absurde vormen, experimenteer graag en zoek balans in mooi en lelijk. Het uitdiepen van technieken vind ik erg interessant. Veel van de workshops die ik geef gaan hierover. Hierdoor blijven de workshops dicht bij mezelf.”

Jacqueline omschrijft zichzelf het liefst als kunstenaar met een brede interesse en ervaring op creatief en educatief gebied. Naast het platte vlak maakt ze ook graag ruimtelijk werk, bijvoorbeeld met vilt of keramiek. ‘Ik houd ervan de zintuigen van mijn cursisten te prikkelen en zodoende de waarneming te bevorderen.’ Jacqueline volgde de opleiding Docent Beeldende Kunst en Vormgeving aan de ArtEZ hogeschool voor kunsten in Zwolle. Ze werkt sinds 2019 als museum- en workshopdocent bij Singer Laren, geeft teken- en schilderles in het primair onderwijs en is logopedist met een eigen praktijk in Almere. 

Dineke Soer in de Piet Oudolf Beeldentuin, Singer Laren 2021

Jacqueline Kerssens bij het werk van Klaas Gubbels, Singer Laren 2022