c/o Pictoright Amsterdam 2022

Schilderworkshop voor volwassenen tijdens de tentoonstelling ‘Kees van Dongen’

Tijdens de Van Dongen tentoonstelling kunt u onder begeleiding van een kunstdocent een teken- of schilderworkshop volgen.

Tijdens de schilderworkshop geven Jacqueline Kerssens en Dineke Soer u de handvatten om een eigen meesterwerk te maken. U leert verschillende schildertechnieken toe te passen en na deze kunstles weet u waar u op moet letten. De workshops zijn geïnspireerd op het werk dat op zaal te zien is. Tekent u liever? Klik dan hier om een tekenworkshop te volgen.

Wanneer: elke laatste woensdag en tweede vrijdag van de maand
Voor wie?: voor iedereen die van schilderen houdt
Kosten: € 30,- p.p. (excl. Museumentree)
Tijd: de schilderworkshop start om 13.00 uur
Klik hier voor het boeken van tickets, of klik op onderstaande data:

Woensdagen:

Vrijdagen:

Let op: voor het museumbezoek is het reserveren van een tijdslot verplicht. Reserveer hier tickets voor het museum. U betaalt alleen museumentree  wanneer u voor of na de workshop op eigen gelegenheid de tentoonstelling wilt bezoeken.

Maak kennis met Singers Dineke en Jacqueline

Dineke Soer in de Piet Oudolf Beeldentuin, Singer Laren 2021

Dineke is een vast en trouw gezicht bij Singer Laren. Al jaren is ze verantwoordelijk voor het workshopaanbod en is ze betrokken bij de onderwijsbezoeken en publieksactiviteiten in het Singer Atelier. Dineke studeerde af aan de AKI ART & Design ArtEZ in Enschede.
“Schilderen is magisch. Ik vind het bevrijdend iets te kunnen zeggen zonder taal. In mijn werk gebruik ik verschillende stijlen door elkaar. Ik schilder graag op grote formaten doek. Hierdoor wordt schilderen iets fysieks. Ik ben een schilderschilder, verf speelt de hoofdrol. Klassieke thema’s als bloemen en landschappen zijn mijn uitgangspunt. Ik hou van absurde vormen, experimenteer graag en zoek balans in mooi en lelijk. Het uitdiepen van technieken vind ik erg interessant. Veel van de workshops die ik geef gaan hierover. Hierdoor blijven de workshops dicht bij mezelf.”

Jacqueline Kerssens bij het werk van Klaas Gubbels, Singer Laren 2022

Jacqueline omschrijft zichzelf het liefst als kunstenaar met een brede interesse en ervaring op creatief en educatief gebied. Naast het platte vlak maakt ze ook graag ruimtelijk werk, bijvoorbeeld met vilt of keramiek. ‘Ik houd ervan de zintuigen van mijn cursisten te prikkelen en zodoende de waarneming te bevorderen.’ Jacqueline volgde de opleiding Docent Beeldende Kunst en Vormgeving aan de ArtEZ hogeschool voor kunsten in Zwolle. Ze werkt sinds 2019 als museum- en workshopdocent bij Singer Laren, geeft teken- en schilderles in het primair onderwijs en is logopedist met een eigen praktijk in Almere.