Beste vrienden,

We zijn overweldigd door het grote aantal vrienden dat naar de opening wil komen; waardoor deze vol is. Graag bieden wij u als alternatief de lezing van Fred Leeman op 8 oktober. U kunt hier twee ‘gratis’ kaarten voor boeken met de actiecode: Opening23!

Aanmelden voor de lezing van Fred Leeman

Een alternatief naar de toekomst toe wordt besproken met het bestuur van de Stichting Vrienden. 

OPENING | VOL

De directie van Singer Laren en het bestuur van de Stichting Vrienden van Singer Laren nodigen u van harte uit voor de opening van de tentoonstelling La Grande Bleue. Schilders van de Méditerranée op maandag 11 september om 20.30 uur (inloop vanaf 20.00 uur)

La Grande Bleue vertelt het verhaal van het grote verlangen naar het intense blauw van de Middellandse Zee. Vanaf 1870 oefent de Middellandse Zeekust een grote aantrekkingskracht uit op kunstenaars. Hier waanden zij zich in een aards paradijs en sloegen in relatieve afzondering nieuwe artistieke wegen in.

Programma (theaterzaal – start 20.30 uur)

  • Welkom ~ door Jan Rudolph de Lorm, museumdirecteur Singer Laren
  • La Grande Bleue ~ door Fred Leeman, gastconservator en specialist Franse kunst rond 1900 en Anne van Lienden, conservator van Singer Laren
  • Het nieuwe culturele seizoen ~ door algemeen directeur Evert van Os
  • Performance van urban dance groep OXYGEN!

Na de opening kunt u de tentoonstelling bezoeken en napraten onder het genot van een hapje en een drankje. Heel graag tot ziens op 11 september.