Singer Theaterdagen voor scholen succesvol

Singer Laren is projectleider Cultuureducatie met Kwaliteit (CmK) voor de gemeenten Laren en Blaricum. Binnen CmK werken scholen en het lokale culturele veld samen om kunst en cultuur een vast onderdeel van het lesprogramma te maken. 

Inspiratiebijeenkomst bij het Muiderslot
Afgelopen week stonden er meerdere CmK activiteiten op het programma. Zo kwamen we vrijdag 2 juni bij het Muiderslot samen met cultuurcoördinatoren, leerkrachten, schooldirecteuren en culturele instellingen uit Gooise Meren, Laren en Blaricum. Het was een heel inspirerende middag waarbij we niet alleen stilstonden bij de waarde van kunst en cultuur binnen het onderwijs, maar waarbij de deelnemers ook zelf in workshops aan de slag gingen. De avond werd sfeervol afgesloten met een buffet in de tuin en verrassende culturele intermezzo’s. 

Singer Theaterdagen
Een andere belangrijke doelstelling van CmK is om leerlingen in aanraking te brengen met verschillende kunstdisciplines zoals muziek, dans, beeldende kunst, theater, hiphop en erfgoed. Leerlingen uit groep 7 en 8 van de OB Blaricum en OBS de Ploeg ontdekten wat voor een magische plek het theater is tijdens de Singer Theaterdagen, die maandag 5 en dinsdag 6 juni plaatsvonden. In een energiek en veelzijdig programma gingen de leerlingen als acteur, danser, storyboardartist, regisseur of vormgever aan de slag. Lokale culturele instellingen werkten samen aan dit project in co-creatie met de scholen. Dynamic Arts verzorgde een spetterende kick-off en de dans- en theaterworkshops. Regisseurs konden hun hart ophalen in de filmworkshop van Studio Blink en Singer Laren liet de leerlingen posters ontwerpen en storyboards schetsen. Op beide theaterdagen ontstonden er na afloop spontane toegiften en dans battles op het podium en wilden de leerlingen niet meer terug naar school. 

We kijken terug op een succesvolle pilot en gaan onderzoeken hoe we volgend jaar meer scholen en culturele partners kunnen laten deelnemen. 

Klik hier voor het Youtube filmpje

Foto's: Suzanne Ophof