Singer Laren kleurt oranje

Vrijdag 25 november

Singer Laren kleurt oranje

Vanaf 25 november, op de Internationale Dag tegen Geweld tegen Vrouwen, tot en met 10 december, de Internationale Mensenrechtendag, licht ons gebouw oranje op in de avond. Wij zijn trotse deelnemer aan Orange the World, een wereldwijd initiatief van UN Women. Tijdens deze internationale campagne worden in honderden landen gebouwen en objecten oranje uitgelicht om aandacht te vragen om geweld tegen vrouwen en meisjes te stoppen. En dat is hard nodig, want jaarlijks krijgen miljoenen vrouwen met geweld te maken.

Onze tentoonstelling ‘De Nieuwe Vrouw’ vertelt het verhaal van veranderende maatschappelijke posities van vrouwen. En dit verhaal is zeker niet af. Daarom vinden wij het belangrijk om dit initiatief van Orange the World te steunen.  

 

Wij zijn #medestander, jij ook?

Iedereen kan medestander worden in de strijd tegen geweld. Je kunt helpen om het taboe te doorbreken, helpen als je iets ziet gebeuren in je omgeving, helpen om vrouwen en meisjes een veilig gevoel te geven en helpen door aandacht te vragen om geweld te stoppen. Daar kun je nu mee beginnen, door de #Medestander belofte te ondertekenen.

Meer informatie over de campagne en activiteiten, vind je op www.orangetheworld.nl, en op de site voor omgeving het Gooi: www.orangepaper.nu.