Beleef de zomer in de beeldentuin

Dinsdag 17 mei 2022

De beeldentuin vormt deze zomer het stralende middelpunt van Singer Laren. De kleurrijke planten en de beelden zijn het decor voor klassieke- en jazzconcerten, cabaret, toneel, rondleidingen en bijzondere kunstdiners. In het museum is naast ‘Sluijters en de modernen. Collectie Nardinc’ de zomerse tentoonstelling 'Théo van Rysselberghe. Schilder van de zon' te zien.

Buitenpodium

Op het buitenpodium treden cabaretiers als Kasper van Kooten, Merijn Scholten en Thijs van de Meerberg op. Er is toneel met onder andere Helmert Woudenberg, een Comedy Night en er klinkt Fado. “We hebben een mooi gevarieerd programma voor u samengesteld, met voor ieder wat wils. Laat u betoveren door de artiesten in onze mooie tuin en maak de avond compleet met een borrelmand of voorafgaand diner. Zo verzorgen we een mooie complete avond uit.” Aldus algemeen directeur Evert van Os.

Jong talent

Op de zomerzondagen betreden jonge talentvolle muzikanten het buitenpodium. In samenwerking met de Keep an Eye Foundation, een stichting die jonge kunstenaars ondersteunt, worden klassieke- en jazzconcerten georganiseerd. De jazzconcerten zijn gratis toegankelijk. De klassieke concerten zijn te boeken inclusief een brunch.

Dineren in de Singertuin

Na het succes van vorig jaar keren de Singer Soirees terug. Sfeervolle vrijdagavonden in de tuin met een diner en een muzikale live performance door jonge muzikanten geïnspireerd op de tentoonstelling Théo van Rysselberghe. Schilder van de zon

Rondleidingen

Het ontwerp van de Singertuin is van de toonaangevende tuin- en landschapsarchitect Piet Oudolf. “Wij beschouwen Piet Oudolf als kunstenaar, als schilder die de aarde als doek gebruikt en zijn composities inkleurt met bloeiende vaste planten, struiken en bomen. De planten vormen zijn palet. In Oudolfs tuinen speelt de cyclus van de plant een belangrijke rol, zo verandert het beeld van zijn prachtige plantcombinaties het hele jaar door, maar de zomer is wel heel speciaal.” Aldus museumdirecteur Jan Rudolph de Lorm. Ervaren rondleiders verzorgen deze zomer rondleidingen over de diverse bijzondere planten en beelden in de tuin.

Schilder van de zon

Théo van Rysselberghe. Schilder van de zon is een ode aan de grote Belgische meester in het verbeelden van licht en kleur. Van Rysselberghe (1862 – 1926) wordt beschouwd als een belangrijk voorman van het pointillisme. In de tentoonstelling wordt zijn omvangrijke oeuvre gevierd met zijn favoriete thema’s als portretten, zonovergoten landschappen en kustgezichten, liefst aan de Côte d’Azur, het vrouwelijk naakt en bloemstillevens. De tentoonstelling is te zien t/m 4 september 2022.

Bekijk het volledige programma