Els Blokker en Nanning Mol ontvangen eerste exemplaar

Dinsdag 11 januari 2022

Tijdens een live uitzending van dorpsradio Laren hebben kunstverzamelaar Els Blokker-Verwer en burgemeester Nanning Mol vandaag het eerste exemplaar van het ‘Collectie Nardinc stickerboek’ in ontvangst genomen. Een uniek boek waarin aan de hand van 100 stickers kennis gemaakt kan worden met de door Els Blokker-Verwer geschonken Collectie Nardinc, de Singer verzameling en de geschiedenis van het kunstenaarsdorp Laren. De stickers kunnen gespaard worden bij diverse winkels in Laren. De lancering van het boek is de start van de campagne rondom de opening van de Nardinczalen op 8 maart 2022.

Een cadeau voor Laren

Dinsdag 10 april 2018: voor Singer Laren een dag om nooit te vergeten. De dag waarop het nieuws bekend wordt dat Singer een omvangrijke schenking ontvangt van kunstverzamelaar Els Blokker-Verwer. De gift omvat de gehele privécollectie kunstwerken van Els en Jaap Blokker: de Collectie Nardinc. En die schenking is niet alleen bestemd voor Singer, maar ook bedoeld voor alle inwoners van Laren. En om dat te vieren introduceren Singer Laren en Bijzonder Laren een uniek stickerboek.

Kunstenaarsdorp Laren

Een sfeervol dorp met fraaie boetiekjes, unieke winkels, galeries, cafés en restaurants. Maar wist je dat in dit kunstenaarsdorp ruim 100 jaar geleden de Nederlandse kunst een ongekende bloeiperiode beleefde? En dat Laren ook wel ‘het land van Mauve’ wordt genoemd? En dat het internationale succes van de Larense schilders de reden was voor het  Amerikaanse echtpaar William en Anna Singer om zich hier kort na 1900 te vestigen? En dat Bart van der Leck, belangrijk grondlegger van de moderne abstracte kunst, hier zijn leven doorbracht? En dat Jan Sluijters smoorverliefd naar Laren kwam? 

Collectie Nardinc & de Singer verzameling: verbonden met Laren

Wat hebben de Singer verzameling en de Collectie Nardinc met Laren te maken? Veel van de kunstenaars die in de collecties vertegenwoordigd zijn woonden en werkten in Laren. Anna en William Singer, de grondleggers van Singer Laren, waren dol op de Franse schilders van Barbizon, de Haagse en Amsterdamse School, maar vooral ook op Larense impressionisten zoals Anton Mauve. Els en Jaap Blokker hadden een grote passie voor vernieuwers in de schilderkunst zoals Jan Sluijters. Samen vertellen de collecties de ontwikkeling van de moderne schilderkunst in Nederland tussen 1870 en 1950 die in Laren een ongekende bloeiperiode beleefde. 

Pak de mooiste schilderijen uit in een uniek stickerboek

Vanaf donderdag 13 januari 2022 ontvang je bij een besteding van €10,- bij diverse winkeliers in Laren een pakje met 5 stickers met afbeeldingen van schilderijen uit de Collectie Nardinc en de Singercollectie (met een maximum van 3 pakjes per aankoop).

Een overzicht van de deelnemende winkeliers is te vinden op www.singerlaren.nl/stickerboek.

Roel Willems (Bijzonder Laren) overhandigt het eerste exemplaar aan burgemeester Nanning Mol.

De actie loopt van donderdag 13 januari t/m vrijdag 18 maart 2022. Zolang de vooraad strekt. Een samenwerking met Bijzonder Laren.