Boekpresentatie ‘Kunsthelden’

Donderdag 3 oktober 2019

Boekpresentatie ‘Kunsthelden’ in Singer Laren

De start van de Kinderboekenweek is woensdag 2 oktober in Singer Laren gevierd met de feestelijke presentatie van Kunsthelden, een (doe)boek voor kinderen dat vertelt over Nederlandse kunstenaars die ‘anders’ dachten en deden dan gebruikelijk was.

“Laat je inspireren door kunst en cultuur en geloof in je eigen creativiteit”, schrijft auteur Barbara Jonckheer in het voorwoord van haar boek. Een boodschap die Singer Laren onderschrijft net als de zin: “Kunst inspireert, opent de ogen, verbreedt ieders horizon en geeft jongeren de mogelijkheid zich in te leven in een ander en daarop te reflecteren.”

Auteur Barbara Jonckheer en vormgever Jelle Post

Kunsthelden is origineel en interactief doordat er workshops en opdrachten zijn toegevoegd. De stoere illustraties en speelse vormgeving van Jelle Post maken van het boek zelf een kunstwerk.

Theatergroep KunstwerkT (Magali de Frémery, Sophie van Hoytema en Nicky ten Bosch) maakt in samenwerking met Barbara Jonckheer een voorstelling bij het boek. Speciaal voor de boekpresentatie speelden ze een alvast een scène en hierdoor werd de presentatie pas echt een feest.

Kunsthelden is o.a. te koop in de Singer Shop.

Prijs € 22,50
Uitgeverij Waanders
Leeftijd: ca.  8 + tot 100 +