In de hoofdrol: Daan Schuurmans

Maandag 9 september

Topacteur Daan Schuurmans is niet alleen in ons theater te zien, maar ook in het museum. T/m 5 januari is zijn portret te bewonderen in The White Blouse van fotograaf Marie-Jeanne van Hövell tot Westerflier.

Op woensdag 25 september speelt hij de hoofdrol in de veelgeprezen voorstelling 'Demonen' van toneelgroep Oostpool. Voor Schuurmans vormt Demonen zijn tijdelijke terugkeer in het theater. Samen met Astrid van Eck (genomineerde Theo d’Or 2019), Rick Paul van Mulligen en Kirsten Mulder vormt hij de topcast van dit moderne huiskamerdrama. De voorstelling is in 2016 lovend ontvangen door de pers en kon rekenen op volle zalen. Reden te meer voor Toneelgroep Oostpool om Demonen opnieuw naar de theaters te brengen.
 

Demonen
Demonen, van de beroemde Zweedse toneelschrijver Lars Norén, is een vlijmscherp huiskamerdrama. Wat begint als een spontane borrel met de buren, mondt uit in een chaotische avond waarin onderdrukte angsten, fantasieën en frustraties de kop op steken. Demonen gaat over een poging een leven lang samen te blijven en te leven met elkaars ‘demon’; de verlangens waar de personages door bezeten zijn.
 

Topcast
Dit liefdesduel op het podium vraagt om spel op topniveau. Daan Schuurmans vormt samen met Kirsten Mulder, Rick Paul van Mulligen en Astrid van Eck de gedroomde cast. Voor Rick Paul van Mulligen is Demonen voorlopig de laatste voorstelling bij Toneelgroep Oostpool. Astrid van Eck is dit jaar genomineerd voor de Theo d’Or voor haar rol in Het temmen van de feeks van Toneelschuur Producties. De Theo d’Or is de toneelprijs voor de meest indrukwekkende vrouwelijke dragende rol.
 

Eigentijdse regie
Marcus Azzini regisseert in een eigentijdse regie het gewaagde Demonen. Met mededogen toont Marcus de menselijke balanceer-act van het samenzijn én jezelf ontplooien als individu. Het eigenzinnige en moderne decor van Wikke van Houwelingen en Marloes van der Hoek is een prachtige aanvulling op de regie. Marcus Azzini regisseerde afgelopen jaren onder andere de succesvoorstellingen Small Town Boy, People, Places & Things en Allemaal Mensen.

de Volkskrant ⭐⭐⭐⭐:
“Azzini’s regie van ‘Demonen’ is intelligent, gedurfd en met scherpe overgangen flink op tempo. Daan Schuurmans is de enerverende motor van de voorstelling.”

Theaterkrant ⭐⭐⭐⭐:
“Een met veel aandacht gecomponeerde, prikkelende, moderne voorstelling. De regie van Marcus Azzini is strak, de speelstijl surrealistisch en daardoor is de voorstelling in vorm en ritme erg sterk.”

NRC Handelsblad ⭐⭐⭐⭐:
“Dit eigentijdse huiskamerdrama weet te ontroeren.”