Prijsuitreiking tekenwedstrijd ´Een vriend voor Pim´

Zondag 6 januari 2019

Vandaag vond de prijsuitreiking van de tekenwedstrijd 'Een vriend voor Pim'plaats. Illustrator en kinderboekenschrijver Gitte Spee ontving de prijswinnaars Lin (2 jaar), Co (5 jaar), Julian (6 jaar), Kyra (7 jaar) en hun families. Voor sommigen van hen was het best spannend. Wat zouden ze winnen?

In oktober 2018, de maand van de Kinderboekenweek, werd in het Singer Atelier de eerste kindertentoonstelling georganiseerd. Het atelier werd omgedoopt tot ‘Pims Atelier’, waar alle originele illustraties uit het prentenboek ‘Pim in Singer Laren’ van Gitte Spee waren te zien. In het kinderboek, dat in 2017 verscheen, beleeft zwerfkat Pim een spannend avontuur wanneer hij in het water valt en door drie wilde zwanen naar Singer Laren wordt gebracht. Naast de tentoonstelling, konden kinderen in het atelier meedoen aan een tekenwedstrijd en mochten een vriend voor de kat Pim op papier zetten. Er werden meer dan 300 vriendjes getekend. Ook opa’s en oma’s, vaders en moeders lieten hun tekenkunsten zien.

Vier kinderen vielen in de prijzen. Gitte Spee koos hun tekeningen uit. Kleine Lin ontving als troostprijs het kinderboek ‘Pim in Singer Laren’. De andere prijswinnaars kregen het boek en een gesigneerde prent. Gitte Spee was vooral onder de indruk van de zebra van Co (5 jaar). “Deze tekening ontroerde mij. Ik zag hem en vond het zo’n schattig beestje. Deze moest winnen.”

De tekenwedstrijd is afgelopen, maar de kindertentoonstelling ‘Pims Atelier’ is vanwege het succes verlengd en tijdens openingstijd van het atelier voorlopig nog te zien (iedere laatste zondag van de maand van 12 tot 16.00 uur en in de schoolvakanties).Gitte Spee en de prijswinnaars