za 16 mei 11:00 - 12:15
Speciaal voor lezers van Groei- en Bloei

Film Five Seasons

Piet Oudolf
16 mei
11:00 - 12:15
  • za 16 mei
    11:00 - 12:15
    Theaterzaal
    geannuleerd

Singer tuindagen

In 2018 opende Singer Laren de door Piet Oudolf ontworpen beeldentuin. De gratis toegankelijke beeldentuin is ingericht met beelden van hedendaagse Nederlandse kunstenaars met de relatie cultuur - natuur als verbindend thema. Nu, twee jaar later, is het tijd voor de eerste Singer tuindagen.

Dagelijks zijn er lezingen, rondleidingen, workshops en demonstraties. Zo zijn er lezingen van Hans van Horssen, tuinontwerper en tuinfotograaf, over de specifieke plantstijl van Piet Oudolf en van René Bos, lid van Groei & Bloei Gooi-Noord, over de wilde bijen. Daarnaast is een aantal bijzondere kwekers aanwezig. De Singer tuindagen bieden dan ook een unieke gelegenheid om bijzondere aanwinsten voor uw tuin te vinden in een prachtige museale beeldentuin.

Speciaal voor lezers van Groei- en Bloei

In het theater van Singer Laren ziet u de film Five Seasons: The Gardens of Piet Oudolf. Dit is de lange versie die nog nooit eerder in Nederland vertoond is. Na afloop staat er een drankje (koffie, thee of fris) voor u klaar in het Singer Café. 

Five Seasons: The Gardens of Piet Oudolf

Tuinarchitect Piet Oudolf vergelijkt de manier waarop hij bloemen en planten een plek geeft in een tuin, met de wijze waarop een regisseur acteurs in de schijnwerpers zet op een podium. Bijzonder is dat Oudolf evenveel schoonheid ziet in een verwelkende herfsttuin als in een zomertuin in volle bloei. Regisseur Thomas Piper volgt Oudolf bij zijn werk in Engeland en bezoekt met hem tuinen die hij ontwierp in Chicago en New York, maar ook Oudolfs eigen landgoed in Hummelo, Gelderland.