Théo van Rysselberghe. Schilder van de zon

t/m 4 september 2022
di 17 mei - zo 4 sep
17
mei
-
4
sep

U bezoekt de tentoonstellingen Théo van Rysselberghe. Schilder van de zon, Lussanet. Verf in het bloed & Sluijters en de modernen met een combiticket. De tentoonstellingen zijn alleen met een tijdslot te bezoeken.

Schilder van de zon

De tentoonstelling Théo van Rysselberghe. Schilder van de zon is een ode aan een van de grote Belgische meesters in het verbeelden van licht en kleur. Van Rysselberghe (1862 – 1926) wordt beschouwd als een belangrijke voorman van het pointillisme, waarmee hij Nederlandse kunstenaars als Jan Toorop inspireerde. 

Tijdens een van zijn reizen in Marokko in 1888 ziet hij letterlijk en figuurlijk het licht en begint hij met het aanbrengen van stippen ongemengde verf waarmee hij licht en kleur op sublieme wijze weet uit te drukken. Deze techniek blijft hij zijn verdere loopbaan hanteren. 

In de tentoonstelling wordt de ontwikkeling van Van Rysselberghe geschetst aan de hand van zijn favoriete thema’s: society portretten, zonovergoten landschappen van Vlaanderen tot aan Marokko, zeegezichten en het vrouwelijk naakt. Zijn oeuvre is een ode aan de schoonheid van het leven én aan het schilderen zelf. 

Singer Zomer Soirees

Na het succes van afgelopen zomer organiseert Singer Laren ook deze zomer een aantal zomer soirees in de beeldentuin met een diner. Tijdens deze avonden verzorgen jonge professionele musici een korte klassieke voorstelling geïnspireerd op de tentoonstelling Théo van Rysselberghe. Schilder van de zon.

Klik hier voor ons zomerprogramma

Tijdslot

Het is noodzakelijk om voorafgaand aan uw bezoek een tijdslot te reserveren.

Zijn oeuvre is een ode aan de schoonheid van het leven én aan het schilderen zelf

Jan Rudolph de Lorm, museumdirecteur