ma 1 jun 10:00 - 11:45

Ontdek de wereld van theater en kunst

Familiefestival Kleurrijk (vanaf 2 jaar)
1 jun
10:00 - 11:45
 • ma 1 jun
  10:00 - 10:35
  VOORSTELLING GEEL - Prijs € 19,50 Supporters € 17,00 Kinderen € 15,00 (Excl. € 1,50 transactiekosten per bestelling)
  Orangerie
 • ma 1 jun
  10:15 - 11:05
  HET GROTE KLEURENBALLET - Prijs € 19,50 Supporters € 17,00 Kinderen € 15,00 (Excl. € 1,50 transactiekosten per bestelling)
  Theaterzaal
 • ma 1 jun
  11:45 - 12:20
  VOORSTELLING GEEL - Prijs € 19,50 Supporters € 17,00 Kinderen € 15,00 (Excl. € 1,50 transactiekosten per bestelling)
  Orangerie

In ‘Geel’ (2+) vinden we alle tinten geel van Vincent van Gogh terug. Met mime, livemuziek en animaties wordt het publiek meegenomen door een geel meisje en een gele muzikant in een gele wereld. Tot er een blauw meisje met een blauwe koffer verschijnt. Dat hoort natuurlijk niet. Tot ze ontdekken dat ze met geel en blauw groen krijgen…


‘Het Grote Kleurenballet’ (4+) is een feest van kleurexplosies, vormverrassingen en dansende kunstwerken. Een grote gele bal met vrouwenbenen doet een spectaculaire draai, een stoere blauwe streep met armen beweegt strak op de maat van de muziek. Een voorstelling vol hilarische en slapstickachtige momenten.

Onderdeel van:
Kindervoorstellingen

Voorstelling Geel (vanaf 2 jaar)

In Geel wordt het publiek meegenomen in een gele wereld waar alles, maar dan ook echt alles, geel is. Zelfs de bezoekers zitten op gele kussentjes. Geel is de kleur van de zon, van blijdschap. Met haar mimespel laat Anastasiia Liubchenko allerlei grappige gele bewoners tot leven komen. De originele livemuziek van Thijs Felperlaan en Yung-Tuan Ku verhoogt hierbij de magie. Het is genieten in de gele stad. Tot blauw verschijnt. Dat is niet onze kleur. Dat kennen we niet. In de strijd van geel tegen blauw ontstaat er iets onverwachts.

Voorstelling Het Grote Kleurenballet (vanaf 4 jaar)

(tromgeroffel) “Jongens en meisjes, welkom bij “Het Grote Kleurenballet!”. Er verschijnt een grote gele bal met vrouwenbenen die een spectaculaire draai doet. Dan zien we een stoere blauwe streep met armen, die strak en virtuoos op de maat van de muziek beweegt. Steeds meer fascinerende kleuren en vormen komen het podium op.


Alleen zijn sommige danspassen best lastig en de kostuums zijn prachtig maar ook groot en onhandig. Het levert hilarische en slapstickachtige momenten op. Uiteindelijk laten ze eigenwijs de strakke passen los en maken met veel plezier hun eigen bewegende kunstwerk.


Zelf benoemde kunstkenners nemen de kinderen mee in een ervaring vol kleurexplosies, vorm-verrassingen en dansende kunstwerken die over het podium zwieren en je stoutste dromen overtreffen.


Het Grote Kleurenballet is geïnspireerd op de beroemde choreografie het Triadische Ballet (1921) van Oskar Schlemmer. Hierin komt abstracte beeldende kunst letterlijk tot leven.

Een festival voor de kleine bezoeker aan Singer Laren waarbij Kunst centraal staat. Kom dat zien!

Aline Dooijewaard

Programma

09:30 uur Foyer open

10:00 uur Voorstelling Geel (1)

10:15 uur Voorstelling Het Grote Kleurenballet

11:45 uur Voorstelling Geel (2)

13:00 uur Einde festival

Tussen de voorstellingen door zijn er verschillende activiteiten in de foyer en in het atelier.

Uw ticket is geldig voor één voorstelling en voor de activiteiten in de foyer en atelier.

Bekijk onze thema's