zo 3 mei - ma 4 mei

Wereldpremière: Wat ik moest verzwijgen

Toneelgezelschap De Papegaai
3
mei
-
4
mei
 • zo 3 mei
  15:00
  Prijs € 19,50 Supporters & leden van de Papegaai € 17,00 (Excl. € 1,50 transactiekosten per bestelling)
  Theaterzaal
 • ma 4 mei
  21:00
  Prijs € 19,50 Supporters & leden van de Papegaai € 17,00 (Excl. € 1,50 transactiekosten per bestelling)
  Theaterzaal

Een wereldpremière

Een toneelstuk van Edwin de Vries in samenwerking met Mette Bouhuijs, gebaseerd op het gelijknamige boek van Ariëlla Kornmehl. Toneelgroep De Papegaai speelt de wereldpremière.

Een aangrijpende geschiedenis

Een oudere dame krijgt bezoek van een twintig jaar jongere man, die haar een schilderij komt terugbrengen, dat haar toebehoorde tijdens de Tweede Wereldoorlog. Hij kent haar nog van een begrafenis van zijn ouders, die twintig jaar geleden bij een ongeluk zijn omgekomen. Zij kent hem nog van veel eerder, maar dat vertelt ze hem niet. Hij heeft geen idee wie zij is. Zij weet heel goed wie hij is, maar heeft ooit beloofd dat nooit bekend te zullen maken. Het schilderij dat hij haar komt terugbrengen, brengt allerlei herinneringen bij haar terug, die ze tot dan toe voor zichzelf verborgen heeft weten te houden. Zelfs haar dochter weet van niets.

De tijd van haar onderduik in Haarlem samen met haar vriendje, haar latere echtgenoot, die moest schuilen in een vochtige kelder. De buurman die niet van onbeschreven gedrag bleek te zijn. De gruwelijkheden die ze moest doorstaan om zichzelf en haar vriendje te beschermen. Na zestig jaar komt het hele verdrongen verleden terug. Een onthullende en schokkende waarheid voor alle betrokkenen.

Cast

Lous de Fremery
Willemien Slot              
Sammie de Vries          
Monique Woerdman   
Michiel Balemans        

 

Zo trots dat wij deze voorstelling samen met De Papegaai toch kunnen brengen voor het Singer publiek. De teleurstelling over de annulering van Anne Wil Blankers wordt nu goedgemaakt en gekoppeld aan de jaarlijkse herdenking. Een eenmalige en unieke voorstelling.

Evert van Os