zo 3 mei - ma 4 mei

Wereldpremière: Wat ik moest verzwijgen

Toneelgezelschap De Papegaai
3
mei
-
4
mei
 • zo 3 mei
  15:00
  Prijs € 19,50 Supporters & leden van de Papegaai € 17,00 (Excl. € 1,50 transactiekosten per bestelling)
  Theaterzaal
 • ma 4 mei
  21:00
  Prijs € 19,50 Supporters & leden van de Papegaai € 17,00 (Excl. € 1,50 transactiekosten per bestelling)
  Theaterzaal

Een wereldpremière

Een toneelstuk van Edwin de Vries in samenwerking met Mette Bouhuijs, gebaseerd op het gelijknamige boek van Ariëlla Kornmehl. Toneelgroep De Papegaai speelt de wereldpremière speciaal ter ere van de Nationale Dodenherdenking op 3 en 4 mei 2020.

Een aangrijpende geschiedenis

Een toneelstuk van Edwin de Vries in samenwerking met Mette Bouhuijs, gebaseerd op het gelijknamige boek van Ariëlla Kornmehl. Toneelgezelschap De Papagaai speelt de wereldpremière.

Een oudere dame krijgt bezoek van een twintig jaar jongere man, die haar een schilderij komt terugbrengen, dat haar toebehoorde tijdens de Tweede Wereldoorlog. Hij kent haar van de begrafenis van zijn ouders, die pas geleden bij een ongeluk zijn omgekomen. Zij kent hem nog van veel eerder, maar dat vertelt ze hem niet. Hij heeft geen idee wie zij is. Zíj weet heel goed wie hij is, maar heeft ooit beloofd dat nooit bekend te zullen maken. Het schilderij dat hij haar komt terugbrengen, brengt allerlei herinneringen bij haar teweeg, die ze tot dan toe verborgen heeft weten te houden. Zelfs haar dochter weet van niets.

Na zestig jaar komt het hele verdrongen verleden bij haar terug: De tijd van haar onderduik in Haarlem. De buurman die niet van onbeschreven gedrag bleek te zijn. De gruwelijkheden die ze moest doorstaan om zichzelf te beschermen. Een onthullende en schokkende waarheid voor alle betrokkenen.

De voorstelling is een onderdeel van Theater Na de Dam.

Cast

Lous de Fremery
Willemien Slot              
Sammie de Vries          
Monique Woerdman   
Michiel Balemans        

 

Zo trots dat wij deze voorstelling samen met De Papegaai toch kunnen brengen voor het Singer publiek. De teleurstelling over de annulering van Anne Wil Blankers wordt nu goedgemaakt en gekoppeld aan de jaarlijkse herdenking. Een eenmalige en unieke voorstelling.

Evert van Os