zo 5 apr 15:00

Etty Hillesum - Dat onverwoestbare in mij (Première)

Julika Marijn
5 apr
15:00
  • zo 5 apr
    15:00
    Prijs € 25,00 Supporters/CJP/BGL VIP € 22,50 (Excl. € 1,50 transactiekosten per bestelling)
    Theaterzaal

Ontroerend monument voor een krachtige vrouw.

Vijfenzeventig jaar na de Tweede Wereldoorlog is het gedachtegoed van Etty Hillesum (1914-1943) nog altijd actueel. Haar indrukwekkende dagboeken en brieven – genadeloos eerlijk, poëtisch en vol zelfspot – spreken wereldwijd tot de verbeelding. Meer dan ooit vinden nieuwe generaties inspiratie in Etty’s zoektocht naar zichzelf en haar plek in een ontwrichte wereld.


In Etty Hillesum - Dat onverwoestbare in mij wekt Julika Marijn de schrijfster tot leven. Zij deed dat eerder in haar veelgeprezen voorstelling ‘In duizend zoete armen’. Bij herlezing werd Julika opnieuw geraakt door de manier waarop Etty omging met het lijden en ondanks alles de schoonheid van het leven bleef zien. Met een hernieuwde blik richt Marijn spelend en zingend een ontroerend monument op voor een krachtige vrouw die zelfs in de diepste duisternis een licht zag branden.
 

Wat hebben we genoten van Julika in de rol van Helene Kröller Müller. Nu kruipt ze in de rol van een andere krachtige vrouw in een verhaal dat gespeeld moet worden in deze tijd.

Evert van Os