Singer Laren

Alles in de Hens

Marcel Hensema
vr 28 jan 20:15
28 jan
20:15
  • 28 jan
    20:15
    Prijs € 22,00 Supporters/CJP/Vriendenloterij € 19,50 (Excl. € 3,50 transactiekosten per bestelling)
    Theaterzaal

Marcel Hensema – Alles in de hens 

Marcel Hensema (Hollands Hoop, Penoza) speelt Alles in de hens. Een autobiografische voorstelling over een bijna-vijftiger die gaat wandelen om weer in contact te komen met zichzelf en de wereld om hem heen. Een warme voorstelling vol mooie verhalen, herkenbare typetjes, humor en muziek van Edison-winnaar en bandoneonspeler Carel Kraayenhof.

Alles in de hens is een zeer persoonlijke voorstelling, over de midlife van Hensema zelf. Een conference, niet pretentieus, geen drama, maar hoopvol. Een nieuw genre is geboren: verhalend cabaret. Hensema maakt een lange wandeling om los te komen van het gepieker in zijn hoofd, zijn werk en zijn puberkinderen. Marcel speelt zijn vader, zijn vrouw, maar ook de goudeerlijke caissière van de plaatselijke Action en nog vele andere bijzondere figuren. De meest waardevolle inzichten krijgt hij uit onverwachte hoek… Alles in de hens is een luchtige tocht vol humor, met een spiritueel randje.

“Ik zet de spotlight op hele normale, dagelijkse dingen waar ik mee worstel of over nadenk. Die dingen of situaties til ik net even op uit de realiteit, waardoor het alledaagse bijzonder wordt.”

De geboren Groninger verwierf eerder succes met zijn theatertrilogie Mijn Ede, Mijn Tweede en Mijn Vrede. Nu gaat hij opnieuw het avontuur aan met regisseur Ola Mafaalani, oud-directeur van het NNT en veelgevraagd toneelregisseur die o.a. het succesvolle Borgen regisseerde en gevierd toneelschrijver Rik van den Bos, die het Charlotte Köhler Stipendium voor zijn eerste drie toneelteksten ontving. Met de toevoeging van de prachtige muziek van geroemd bandoneonspeler Carel Kraayenhof, bekend van ‘dé traan van Máxima’ en winnaar van de prestigieuze Edison-prijs, belooft Alles in de hens een warm bad te worden.

 

Coronatoegangsbewijs
Let op: Bij binnenkomst in het theater vragen we u om uw ‘coronatoegangsbewijs’ te tonen. Deze kunt u digitaal (via de Coronacheck-app op uw telefoon) of op papier laten zien. 

Trouw⭐⭐⭐⭐: ‘even luchtige als sympathieke ­theaterconference’ 

Volkskrant ⭐⭐⭐: ‘Hensema maakt zijn publiek op bijna lieflijke wijze deelgenoot van zijn tocht.’

Dagblad van het Noorden⭐⭐⭐⭐: ‘prachtig gespeelde voorstelling’

Hensema maakt zijn publiek op bijna lieflijke wijze deelgenoot van zijn tocht.

Volkskrant

Credits

Spel en concept: Marcel Hensema
Tekst: Rik van den Bos
Regie: Ola Mafaalani
Muziek: Carel Kraayenhof
Techniek: Hendrik Walther