Hadewych doet de dames (Try-Out)

Hadewych Minis e.a
11 jan
20:15
  • za 11 jan
    20:15
    Prijs € 29,50 Supporters/CJP/BGL VIP € 27,00 (Excl. € 1,50 transactiekosten per bestelling)
    Theaterzaal

Hart en smart van onze Nederlandse zangeressen en liedjesschrijfsters.

In de afgelopen 75 jaar bereisden zo’n slordige 250 Nederlandse zangeressen de vaderlandse podia. Bij elkaar opgeteld waren zij goed voor circa 12.500 liedjes die ertoe deden en doen. Hadewych Minis speurt in deze berg muziek naar nummers die haar raken, die tijdsbeelden markeerden, naar bijna vergeten liedjes die we desondanks allemaal kunnen meezingen en naar liedteksten die niets aan zeggingskracht hebben ingeboet.


Begeleid door het Matangi Quartet, voor de gelegenheid aangevuld met een bassist en een drummer, wisselen nostalgie, hits en bijna vergeten parels elkaar af in een aaneenschakeling van gespeelde en gezongen monologen. Van Anouk tot Annie M.G. Schmidt en van LAKSHMI tot de Zangeres Zonder Naam.
 

Theaterkrant over de voorstelling ‘Minis Plus’ van Hadewych Minis:
Een krachtige en veelzijdige performer. Iemand die zó goed kan zingen en bewegen en zó goed gebruik maakt van haar diepe, ver dragende stem.”
 

Een ode aan de vele grote zangeressen die Nederland zo’n bijzonder land maken. Hadewych belicht deze rijkdom samen met het veelzijdige Matangi Quartet. Die combinatie alleen al…muzikaal smullen!

Co de Kloet