Een Heilige avond

Peter Bolhuis en Yvonne van den Hurk
13 nov
20:15 - 21:45
  • wo 13 nov
    20:15 - 21:45
    Prijs € 25,00 Supporters/CJP/BGL VIP € 22,50 (Excl. € 1,50 transactiekosten per bestelling)
    Theaterzaal

“Zulke spannende en inspirerende negentig minuten heeft men in geen tijden op het toneel gezien.” – Frankfurter Allgemeine Zeitung

Het is Kerstavond. Een vrouw, hoogleraar politieke filosofie, is uit haar taxi gehaald door de politie en wordt verhoord op het bureau. Haar ondervrager lijkt alles van haar te weten. Hij is ervan overtuigd dat zij samen met haar ex-man een terroristische aanslag heeft beraamd en dat precies om middernacht ergens in de stad een bom zal ontploffen. Of toch niet? Het is half elf, hij heeft slechts anderhalf uur om dat uit te vinden. Ondertussen tikt de klok onontkoombaar de tijd weg.

Theaterkrant Keuze van de criticus: “Een beklemmende voorstelling, gebaseerd op een puntgave, actuele tekst.” 
I Love Theater ⭐⭐⭐⭐: “Actueel, met ijzersterk spel en een intrigerende verhaallijn

Zulke spannende en inspirerende negentig minuten heeft men in geen tijden op het toneel gezien.” – Frankfurter Allgemeine Zeitung

Een Heilige Avond is het nieuwe toneelstuk van de internationale bestsellerauteur/filosoof Daniel Kehlmann, onder meer bekend van de romans Het Meten van de Wereld, Roem en Tijl. Kehlmann zet in zijn toneelstuk de belangen van de staat in de strijd tegen terrorisme tegenover het recht op privacy van het individu.

Een toneelstuk met een actueel thema (terrorisme). De première in Duitsland sloeg in als een bom (heel toepasselijk) en kreeg prachtige kritieken. Zeker het bezoeken waard.

Edwin de Vries