Felix Quartet

Stichting Eigen Muziekinstrument in de Tuinkamer van Singer Laren
vr 2 feb 11:00 - 11:45
2 feb
11:00 - 11:45

€ 9,00 p.p. inclusief koffie/thee

Felix Quartet

Het 7e strijkkwartet van Shostakovich, is een beklijvend en zeer persoonlijk werk waarin de strijd van de componist onder de Sovjet-onderdrukking naar voren komt. Gecomponeerd gedurende een periode van intense politieke en artistieke censuur, kenmerkt dit stuk zich met een onheilspellende gespannenheid en de vraag of dit gevoel van onbehagen ooit zal verdwijnen. Dit strijkkwartet van Beethoven werd in 1806 opgedragen aan de Russische ambassadeur Rasumovsky, die beschermheer was van Beethovens muziek. Elk deel tekent Beethovens unieke stijl en karakter, maar ook zijn wens tot muzikale innovatie. Zo schrijft Beethoven bijvoorbeeld in het derde deel een Russisch thema.

Biografie:
Deze vier jonge, ambitieuze en gepassioneerde musici vonden elkaar in hun gemeenschappelijk liefde voor kamermuziek tijdens de corona lockdown. Eerder speelden zij op diverse gelegenheden zoals het European Union Youth Orchestra en de Concertgebouworkest Academie. Samen creëren zij een unieke stem in de kamermuziek met hun virtuoze, intieme en vurige spel. 

Programma:

  • Strijkkwartet Nr. 7 in fis op. 108 - Dimitri Shostakovich (1906 – 1975)
  • Strijkkwartet Nr. 8 in e op. 59 - Ludwig van Beethoven (1770 - 1827)

Concertserie SEM en Singer Laren
Stichting Eigen Muziekinstrument (SEM) en Singer Laren presenteren vanaf oktober een maandelijks concertserie in de Tuinzaal met jonge, professionele musici en muziekvakstudenten in kamermuziekbezetting. De musici laten zich voor hun programma’s inspireren door de tentoonstellingen in Singer Laren. Stichting Eigen Muziekinstrument ondersteunt jonge, professionele musici tot 30 jaar bij de aanschaf van een eigen instrument. Een eigen en passend instrument is van groot belang voor de muzikale en professionele ontwikkeling van musici. Voor meer informatie: www.stichtingeigenmuziekinstrument.nl