NKO academisten strijktrio

Stichting Eigen Muziekinstrument in de Tuinkamer van Singer Laren
vr 1 dec 11:00 - 11:45
1 dec
11:00 - 11:45

€ 9,00 p.p. inclusief koffie/thee

NKO academisten strijktrio

Tijdens dit concert verkennen we de revolutionaire compositiestijl van Beethoven en de donkere harmonieën van Dohnanyi. De composities van Beethoven worden vaak omschreven als revolutionair. Hij breidde het symfoniegenre uit en bracht muziek naar alle sociale lagen. De 9e symfonie is het meest authentieke voorbeeld van het orkestreren van een populaire melodie. Ernst Von Dohnanyi had een andere onderdrukkingservaring als vergeten held van de Holocaust. Deze Hongaarse componist, die niet vaak wordt opgevoerd, werd ten onrechte beschuldigd van nazi-collaboratie. Uit recent onderzoek is gebleken dat hij zich persoonlijk en economisch enorm heeft ingespannen voor Joodse uitvoerders en zelfs zijn functie als dirigent van het Philharmonisch Orkest van Boedapest heeft neergelegd.

Biografie:
Dit ensemble bestaat uit de academisten van het Nederlands Philharmonisch Orkest | Nederlands Kamerorkest van het seizoen 22/23. De ensemble leden zijn: Stephanie van Duijn oorspronkelijk uit de VS met Nederlandse ouders; Elias Zaabi Saez uit Tunisie en Spanje en Nil Domenech ook uit Spanje. De muzikanten spelen regelmatig met andere Nederlandse orkesten en zijn afgestudeerd van verschillende Nederlandse conservatoria (Utrecht, Amsterdam en Den Haag). Ze begonnen samen te spelen tijdens het academisten concert "Academist in the spotlight" waar ze een gevarieerd programma in verschillende bezettingen (kwartet, septet en trio) ten gehore hebben gebracht. 

Programma:

  • Strijktrio op. 9 Nr. 1 - Ludwig von Beethoven (1770-1827)
  • Serenade op. 10 - Ernst Von Dohnanyi (1877-1960)

Concertserie SEM en Singer Laren
Stichting Eigen Muziekinstrument (SEM) en Singer Laren presenteren vanaf oktober een maandelijks concertserie in de Tuinzaal met jonge, professionele musici en muziekvakstudenten in kamermuziekbezetting. De musici laten zich voor hun programma’s inspireren door de tentoonstellingen in Singer Laren. Stichting Eigen Muziekinstrument ondersteunt jonge, professionele musici tot 30 jaar bij de aanschaf van een eigen instrument. Een eigen en passend instrument is van groot belang voor de muzikale en professionele ontwikkeling van musici. Voor meer informatie: www.stichtingeigenmuziekinstrument.nl