Eline Hensels (cello)

Stichting Eigen Muziekinstrument in de Tuinkamer van Singer Laren
vr 3 nov 11:00 - 11:45
3 nov
11:00 - 11:45

€ 9,00 p.p. inclusief koffie/thee

Eline Hensels (cello) 

De zes cellosuites van Johann Sebastian Bach behoren tot het Oude Testament van de cello literatuur. De 3de suite start met een optimistische opening. Sonate voor cello solo van György Ligeti is een vroeg werk van de Hongaars-Oostenrijkse hedendaagse klassieke componist. Over de sonate van Hindemith schreef hijzelf het volgende; "Op een avond in Donaueschingen hielden we een wedstrijd om cellosonates te maken en ik slaagde erin om vier delen in één avond te componeren." Casals' Song of the birds gebruikt als basis een Catalaans volkslied dat Casals arrangeerde nadat hij Spanje in 1939 had verlaten om te protesteren tegen de toetreding van het regime van Francisco Franco.

Biografie: 
Eline Hensels won eerste prijzen bij onder andere het Cello Biënnale Concours Amsterdam, het Prinses Christina Concours en het Nederlands Britten Celloconcours. Sinds 2010 studeerde ze bij professor Alexander Petrasch aan het Maastrichts Conservatorium. Ze vervolgde haar studie bij Gustav Rivinius, Pieter Wispelwey. Eline treedt zowel solo als in kamermuziekverband op. Ze trad meerdere malen op in het Concertgebouw in Amsterdam en was te horen op de radio en op de Nederlandse televisie. In 2020 maakte ze haar debuut in de grote zaal van het Concertgebouw Amsterdam met het Nederlands Philharmonisch Orkest. 

Programma:

  • Cello Suite Nr. 3 in C - Johann Sebastian Bach (1685-1750)
  • Cello Sonate - György Ligeti (1923-2006)
  • Cello Sonate - Paul Hindemith (1895-1963)
  • Song of the Birds - Pablo Casals (1876-1973)

Concertserie SEM en Singer Laren
Stichting Eigen Muziekinstrument (SEM) en Singer Laren presenteren vanaf oktober een maandelijks concertserie in de Tuinzaal met jonge, professionele musici en muziekvakstudenten in kamermuziekbezetting. De musici laten zich voor hun programma’s inspireren door de tentoonstellingen in Singer Laren. Stichting Eigen Muziekinstrument ondersteunt jonge, professionele musici tot 30 jaar bij de aanschaf van een eigen instrument. Een eigen en passend instrument is van groot belang voor de muzikale en professionele ontwikkeling van musici. Voor meer informatie: www.stichtingeigenmuziekinstrument.nl