Kãna Trio

Stichting Eigen Muziekinstrument in de Tuinkamer van Singer Laren
vr 6 okt 11:00 - 11:45
6 okt
11:00 - 11:45

€ 9,00 p.p. inclusief koffie/thee

Kãna Trio

Geïnspireerd door de toewijding van het museum aan klassieke moderne kunst, met een gevarieerde collectie internationale beeldende kunst uit de periode 1880 tot 1950, hebben we ons programma opgebouwd rond 20e-eeuwse componisten uit verschillende stijlen. Ervaar de magische transformatie van Maurice Ravels "Sonatine", oorspronkelijk geschreven voor piano solo en een juweel van het Franse impressionisme, als Jonathan Frey het vakkundig arrangeert voor drie marimba’s, met behoud van de ingewikkelde melodieën en harmonieën. Jacob Druckman's suggestieve en virtuoze "Reflections upon the Nature of Water" nodigt je uit om een duik te nemen in een wereld van trapsgewijze figuren, vloeiende lijnen en glinsterende texturen. Steve Reichs hypnotiserende "Piano Phase", een minimalistisch werk, krijgt een nieuwe dimensie als het wordt uitgevoerd op twee marimba’s. Tot slot brengt João Sequeira's bewerking van Francis Poulenc's "Capriccio d'apres Le Bal Masqué" voor drie marimba’s de speelse en levendige geest ervan naar voren.

Biografie:
Het Kāna trio opgericht door Hugo Pereira, João Sequeira (Portugal) en Rens Rutten (Nederland). Deze ongebruikelijke setting is nog grotendeels onontdekt, aangezien de hoeveelheid repertoire geschreven voor trio slagwerk relatief klein is en bedoeld voor zeer specifieke contexten, in tegenstelling tot kwartet of duo. Dit stimuleert het trio om creatief te zijn en op zoek te gaan naar nieuwe manieren om een brug te slaan tussen het grote publiek en hedendaagse (niet-)klassieke muziek. In 2022 won het trio de eerste prijs op het Grachtenfestival Conservatorium Concours en de Short Film Prize op het International Percussion Competition Luxembourg (Trio Edition). 

Programma:

  • Sonatine, No. 1 - Maurice Ravel (1875-1937)
  • Reflections on the Nature of Water - Jacob Druckman (1928-1996)
  • Capriccio d’aprés Le Basq Masqué - Francis Poulenc (1899-1963)
  • Piano Phase - Steve Reich (*1936) 

Concertserie SEM en Singer Laren
Stichting Eigen Muziekinstrument (SEM) en Singer Laren presenteren vanaf oktober een maandelijks concertserie in de Tuinzaal met jonge, professionele musici en muziekvakstudenten in kamermuziekbezetting. De musici laten zich voor hun programma’s inspireren door de tentoonstellingen in Singer Laren. Stichting Eigen Muziekinstrument ondersteunt jonge, professionele musici tot 30 jaar bij de aanschaf van een eigen instrument. Een eigen en passend instrument is van groot belang voor de muzikale en professionele ontwikkeling van musici. Voor meer informatie: www.stichtingeigenmuziekinstrument.nl