Ensemble Lylium met sopraan Noëlle Drost

Keep an eye Swinging Sunday Klassiek in de tuin met brunch
zo 6 aug 10:15
6 aug
10:15

Ensemble Lylium met sopraan Noëlle Drost: sopraan- Michela Amici, barokharp- Anna Lachegyi, viola da gamba - Keep an eye Swinging Sunday Klassiek in de tuin met brunch

Prijs inclusief concert en luxe brunch  €28,50 p.p. 

Keep an Eye* geeft samen met Festival Wonderfeel en Singer Laren jong aanstormend klassiek talent een ‘buitengewoon’ podium. 

Sopraan Noëlle Drost is een veelzijdige klassieke zangeres. Ze won meerdere prijzen bij onder andere het Prinses Christina Concours, de International Student Liedduo Competition 2022 en is ze laureaat van Classic Young Masters. Onlangs heeft Noëlle haar debuut gemaakt als solist bij het Orkest van de 18e Eeuw, waar ze onder leiding van Daniël Reuss de sopraansolo zong van Händel’s Messiah met Cappella Amsterdam.

Noëlle studeert nu aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag waar ze in het vierde jaar zit, bij Rita Dams, Noa Frenkel en Maurice Lammerts-van Bueren. Daarnaast studeert ze ook Oude Muziek bij Peter Kooij, Francesca Aspromonte en Pascal Bertin.

Michela Amici behaalde haar harp diploma en harpmaster cum laude aan het Conservatorium G. Rossini van Pesaro in Italië, en voltooide in 2018 een Master Specialisatie in "new audiences and innovation practices" aan het Koninklijk Conservatorium van Den Haag, waar ze harp studeerde bij Ernestine Stoop. In 2022 was ze artist in residence bij Festivals Gaudeamus en Dag in de Branding. Ze is een graag geziene gast op internationale festivals als Dutch Harp Festival, November Music, Grachtenfestival, Gaudeamus, Opera Forward Festival, Dag in de Branding en Nieuwe Noten Amsterdam.

Anna Lachegyi is actief in de oude muziekscene in Europa, zowel als viola da gamba als celliste. Ze werd in Hongarije geboren in een familie van musici en sinds ze op haar vijfde jaar cello begon te spelen, hebben kamermuziek en oude muziek een belangrijke rol in haar leven. Momenteel woont ze in Nederland waar ze haar masterdiploma behaalde aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag in de klas van Mieneke van der Velden en Philipp Pierlot.

Op het programma staan o.a.:

  • Giovanni de Macque (ca.1550-1614), Prime Stravaganze
  • Barbara Strozzi (1619-1677), Lamento Lagrime mie
  • Luzzasco Luzzaschi (1545-1607), Toccata del quarto tono Girolamo Frescobaldi (1583-1643), Se l’aura spira tutta vezzosa
  • Giovanni Girolamo Kapsberger (1580-1651), Toccata Arpeggiata
  • Claudio Monteverdi (1567 - 1643), Quel sguardo sdegnosetto 

Programma:
09.45 - 10.00 Inloop
10.15 - 11.00 Aanvang concert
11.00 - 12.30 Brunch

Klik hier voor het bestellen van tickets

*Samen met toon- en kleuraangevende opleidingen en festivals in Nederland en daarbuiten, ondersteunt Keep an Eye startende, getalenteerde kunstenaars, designers, musici en andere artistiekelingen door hen een springplank of een podium te bieden naar het grote publiek.